Hem > Nyheter och politik > Andreas Vänerlöv (KD)

Andreas Vänerlöv (KD)

Det händer mycket nu. Bland annat skottades arena-taket bara någon timme efter det att jag skrev det förra inlägget. Det var skönt.

Idag tillkännagav Andreas Vänerlöv (KD) sin avgång. Han lämnar alla sina uppdrag, både i kommunen och i partiet. Familjeskäl uppges vara anledningen. Från 100 till 0 på en dag. Vänerlöv har lutat sig mycket åt S och C under mandatperioden. Han stödde tidigt rivningen av Huvudnässkolan. Han hamnade fort i famnen på S Anders Larsson efter att de (och andra) hade tillbringat ett kväll i Uddevalla och beslutat om att bygga en ny bandyhall – en större och ståtligare än någon vänersborgare vågat drömma om. När denna arena klubbades i fullmäktige sa Andreas: “Det är en glädjens dag!”. Andreas ingick i den berömda/ökända Projektstyrelsen som skötte om projektet.
Kanske det var dessa två ställningstaganden, mot Huvudnässkolan och för arenan, som gjorde att KD halverades i kommunalvalet, från 4 mandat till 2. Andreas som satsat på en personvalskampanj, han kandiderade för riksdagen också, blev nog väldigt besviken över valresultatet. Det har nog också vägt in i hans beslut.
Jag hoppas att Andreas kommer att trivas med sitt beslut. Fullmäktige har blivit en trevlig person, som det gick att diskutera och ha roligt med, mindre.

Kategorier:Nyheter och politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.