Hem > Vänsterpartiet > Den papperslösa kongressen

Den papperslösa kongressen

Vkongress1I morgon fredag startar Vänsterpartiets kongress uppe i Stockholm. Det är som vanligt en fullspäckad kongress med förslag, yttranden, motioner, tal osv i en närmast oändlig ström.

Kongressen denna gång blir ännu intressantare än vanligt. Det är ju valår i år, ett supervalår till och med. Det betyder att det inte bara ska röstas till  riksdag, landsting och kommuner. Det ska röstas till EU-parlamentet också. Och inför alla dessa val så är det mycket som ska spikas.

Det ska också ske en del personval på kongressen, bland annat ska en ny partistyrelse utses. Och här håller sig naturligtvis media framme och spekulerar kring olika personer, antagligen för att skapa motsättningar… Som media brukar göra.

Dock inte TTELA.

Vår kära lokaltidning, som tycks bli allt tunnare på lokala nyheter för varje vecka, brukar ibland intervjua lokala företrädare inför sammankomster och kongresser av olika slag. Dock inte denna gång. Vad det kan bero på, att TTELA inte skriver något om de lokala representanterna till V-kongressen, kan man endast spekulera i.

olinHur som helst så representeras Vänersborg faktiskt inte av partiledare Jonas Sjöstedt, trots att han har sina rötter i vår kommun. Det är Åsa Olin och Lutz Rininsland som åker till kongressen från Vänersborg.lutz5

Att vara kongressombud är ingen dans på rosor. Det är faktiskt en ganska tung och grannlaga uppgift. Det är många sidor som ska läsas in och funderas över, sedan ska ord och formuleringar vägas på guldvåg osv. Jag vet inte om detta arbete har blivit lättare för V-ombuden i år jämfört med tidigare. Årets kongress är nämligen papperslös. Inget material finns att läsa på papper, allt är digitalt och måste laddas ner. En del föredrar antagligen papper, medan andra älskar att läsa pdf-filer på sin iPad…

Det kommer att gå att följa med i vartenda moment av kongressen. Vänsterpartiet har nämligen skapat en särskild hemsida för den. Du hittar Vänsterpartiets kongressida här.

Kategorier:Vänsterpartiet
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.