Hem > Allmänt Vänersborg, Arena Vänersborg > Vänersborg, Sveriges bästa kaninkommun!

Vänersborg, Sveriges bästa kaninkommun!

Idag kom SCB:s statistik för 2010.

Våra grannkommuner, Trollhättan och Uddevalla, har ökat sin befolkning. Vänersborg har minskat. Igen. Ska man se positivt på det hela kan man säga att tempot i minskningen har stannat upp. Vänersborg minskade bara med 14 invånare förra året.

Kommunfullmäktiges mål är ju annars att Vänersborg ska bli 50.000 invånare år 2030. Det skulle uppnås bland annat genom att bygga en arena. Föräldrar från hela Sverige skulle vallfärda till Vänersborg för att bo här och se sina barn växa upp och skolas till fulländade bandyspelare i IFK.

Att flytta pengar från skola och förskola till arenan skulle löna sig tusenfalt resonerade betongpolitikerna från S och C. Skolor och förskolor finns ju i varenda kommun, men en bandyarena, ja det finns bara i Vänersborg. I varje fall en så stor och perfekt (och dyr).

Befolkningsmålet var inte speciellt realistiskt ens när det sattes. Allt medan åren går ter det sig ännu mer som en from men orealistisk och fantasifull förhoppning. Många visar sig i stället flytta från Vänersborg på grund av arenan. Det kunde vi nyligen läsa om i en rapport av Lisa Tholén.

Men? Vad handlade befolkningsmålet om?

Jag blir lite osäker när jag läser det senaste numret av Vänersborgaren, Vänersborgs nygamla veckotidning. Vänersborgaren, som under ledning av Vänersborgs alldeles eget nyhetsankare Håkan Lind, skriver om alla mysiga och trevliga saker som händer i vår lilla fina puttenuttiga stad. I Slow City som vår förre kommunchef kallade Vänersborg.

Det kanske inte var 50.000 människor det handlade om?

Det var ju en kaninutställning i arenan i helgen. Håkan Lind skriver glädjestrålande om detta evenemang i sin ledare. ”Härliga djur i alla möjliga skepnader och storlekar” jublar han. Vilken succé! Vänersborg är äntligen satt på kartan.

Kaninutställarna var i extas. Temperaturen i arenan var perfekt. Många har ju kaniner utomhus och att komma till arenan var som att komma hem.

Vad bra för kaninerna. De har hittat hem. Till Arena Vänersborg.

Vänersborg ska ha 50.000 invånare år 2030.

Då krävs att Vänersborgs kommuninvånare förökar sig som kaniner.

Hm. Kanske var det därför man byggde världens största och dyraste kaninbur!

PS. Till sist undrar jag varför kommundirektör Ove Thörnkvist bloggar i Vänersborgaren. Kommunen betalar ju en stor annons i tidningen där Ove skriver sin blogg. Varför bloggar inte Ove på nätet? Som vi andra. Varför just på en köpt plats? Varför just på en köpt plats i Vänersborgaren?

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.