Hem > Debattartiklar och insändare, Gläntan > Maxialliansen i Vänersborg ljuger

Maxialliansen i Vänersborg ljuger

ljugaI onsdags hade jag en debattartikel i Vänersborgaren. Igår fredag var samma debattartikel publicerad i TTELA. Rubriken i Vänersborgaren var ”Förunderlig logik”, medan TTELA spetsade till det hela och kallade den ”Maxialliansen i Vänersborg ljuger”. Det är alltså tidningarna själva som sätter rubriken. Det kan vara bra att veta. (Jag använder aldrig ordet ”ljuga” i debattartikeln.)

I och med att TTELA använder begreppet ”maxialliansen” i rubriken lär väl begreppet därmed vara vedertaget…

Min debattartikel:

Den 31 oktober hade företrädarna för maxialliansen, dvs Moderaterna, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Välfärdspartiet, en debattartikel där de, naturligtvis, försvarar sin nedskärningsbudget för 2014.

De utropar med en mun:

”Vi tar ansvar för hållbar budget”

De använder en förunderlig logik. De menar att de genom att skära ner på och försämra för barn, ungdomar och gamla idag, tar ansvar för barn, ungdomar och gamla imorgon.

För att ta ansvar imorgon, så kan man inte ta ansvar idag…

En förunderlig och falsk logik.

Politiken blir enbart en fråga om siffror för den styrande maxialliansen. Det finns inga människor kvar. Det finns inga barn, ungdomar och gamla. Det bor inga människor på Gläntan. Där bor bara kostnader.

Det är ingen konst att lägga en nedskärningsbudget, om man struntar i människors behov… Men varför det just är barnen, ungdomarna och de gamla som ska säkra ”framtidens ekonomi” svarar de inte på. Varför inte lika gärna Arena Vänersborg eller Ursand eller…?

Nej maxialliansen! Det är inte ni som tar ansvar för kommunens ekonomi – det är de gamla, barnen och ungdomarna som får göra det!

I debattartikeln låter det som om nedläggningen av Gläntan är en åtgärd för att möjliggöra en om- och tillbyggnad.

De skriver:

”våra äldre inte kan bo på en byggarbetsplats”

Men det är inte sant! Det finns inget beslut om att sätta igång renoveringen av Gläntan!
Vänersborgsbostäder sätter inte igång och renoverar Gläntan förrän socialförvaltningen beställer en ombyggnation. Och det har inte socialförvaltningen gjort! Och kommer inte att göra. Socialnämnden har inte fått några pengar till detta. Det har ju maxialliansen just sett till i sitt budgetbeslut.

Maxialliansens företrädare talar inte sanning. Det är allvarligt.

Vänsterpartiet ville använda en del av pengarna i den sk resultatutjämningsreserven (=RUR) för att finansiera sin budget. En enig riksdag har beslutat om denna möjlighet. RUR betyder att en del av överskottet i goda tider ska kunna reserveras och sedan användas för att täcka underskott under dåliga tider. Vänersborgs kommun har en reserv på 65,5 miljoner kr som byggts upp under de senaste åren.

Ja, du läste rätt; sextiofem miljoner kronor!

Vänsterpartiet tycker att Vänersborg ska satsa på barnen, ungdomarna och de gamla. Gläntan borde ha bevarats!

Våra barn, ungdomar och gamla är värda det.

.

Stefan Kärvling är Vänsterpartist och kommunpolitiker i Vänersborg.

  1. 9 november, 2013 kl. 17:52

    men i din blogg ”Sanningen om Gläntan” skriver du bl. a. … lögn och förbannad dikt!

    Gilla

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.