Hem > Jul > En God Röd Jul!

En God Röd Jul!

godjul2Idag är det julafton och snart kommer tomten med julklappar till alla förväntansfulla barn och vuxna i Vänersborg. Jag hoppas att paketen motsvarar de förväntningar som ställs. Precis som alla vänersborgare hoppas att de nya styrande partierna i den oheliga alliansen av socialdemokrater, centerpartister och miljöpartister ska motsvara de förväntningar som ställdes i valet i september.

Vilka dessa förväntningar nu var…

Kanske var det förväntningar på att Vänersborg ska sättas på kartan? Precis som för några år sedan. De som gjorde det den gången har ju återkommit till maktens taburetter – Lars-Göran Ljunggren (S), Bo Carlsson (C) och Marie Dahlin (S). Kanske förväntar sig vänersborgarna att de ska återupprepa bedriften?

Så om det blir det några stunder över mellan all paketöppning, all mat och alla julprogram i TV, så kan det vara läge att drömma tillbaka och återuppleva hur det gick till den gången då det begav sig, tiden när dessa makthavare satte Vänersborg på Sveriges karta. Kanske går det också att lära sig en del av vad som hände och varför. Till hjälp finns det en hel del filmer och klipp på YouTube. De är alltså från den tid då hela Sverige pratade om Vänersborg. Många av dem har ni säkert sett, men klippen och filmerna tål att ses igen och igen. Precis som Kalle Anka och Karl-Bertil Jonssons julafton.

Jag önskar alla mina trogna, och mindre trogna, läsare en riktigt God Röd Jul.

Arena Vänersborg

Toppaffären

Konsultaffären

Kategorier:Jul
 1. LasseVbg
  26 december, 2014 kl. 14:03

  Det är bra att bli påmind om vilka skojare som suttit vid makten och som nu är tillbaka..

 2. per arne johansson
  24 december, 2014 kl. 09:49

  Nä på jul får det allt bli black label god jul stefan

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: