Hem > Arena Vänersborg, IFK > Rekord i arenan

Rekord i arenan

nyval_noI skuggan av den presskonferens som Stefan Löfven och de borgerliga partiledarna höll i Stockholm tidigare idag, så händer det saker i Vänersborg. Igår kväll sattes det nämligen ett nytt publikrekord för IFK Vänersborg i arenan! 5.015 åskådare såg IFK, tyvärr, förlora mot Villa Lidköping med 6-3. 5.015 åskådare. Det är bara 628 personer färre än som såg VM-finalen 2013.

Nu lär det knappast slås några fler publikrekord. Arenan tar inte in fler personer helt enkelt.

fraga2Fast enkelt är det väl egentligen inte. Inte när det gäller publiksiffror i arenan. I ”Brandskyddsdokumentation. Relationshandling Rev A” och ”Brandtekniska beräkningar”, en bilaga till brandskyddsdokumentationen, så står det på sidan 8 att arenans läktare rymmer max 3.000 personer.

arenanDet är samma siffra för det maximala antalet åskådare som återfinns i de ursprungliga arenahandlingarna från tiden då arenan byggdes. På sidan 9 i brandskyddsdokumentationen, så står det emellertid att läktarna rymmer 5.000 personer. Men inte nog med det, på sidan 35 står det 5.700. (Som av en händelse var det 5.643 på VM-finalen…)

Det är inte alltför sällan svårt att följa med i de kommunala handlingarna. Denna gång var det extra besvärligt. Tre olika uppgifter i samma handling… Fast det kanske har rättats till sedan jag läste dem.

Hur som helst lär det vara svårt att slå nya publikrekord i arenan. Det kunde dock ha blivit en åskådare till på matchen igår, men på IFK:s hemsida stod det att det var fullt, slutsålt. Men det var tydligen inte helt sant. En bekant gick till arenan ändå. Och han kom in.

Kategorier:Arena Vänersborg, IFK
 1. brålandabo
  28 december, 2014 kl. 13:03

  Kan inte ägaren av arenan (Vänersborgs kommun) snart fastställa publik-kapaciteten i arenan en gång för alla. En gång i tiden skrevs en blogg om just detta: https://karvling.com/2012/11/20/bandy-bandy/

  Och egentligen har det blivit än mer osäkert.
  Brandskyddsbeslut och dess dokument diarieförda vid byggnadsförvaltningen torde vara det som slutligt gäller. De ska ju baseras på bredd på dörrar, sträcka att gå innan man kommer ut i det fria, om besökare tar av sig ytterkläder eller ej, mm.

  Wikipedia skriver nu: max 4000 (vid konsert max 8500 besökare)
  IFK skriver nu: max 4000 besökare vid bandymatch.
  VBG-kommun skriver nu på sin hemsida: max 5700 varav 1100 sittande. max 10650 personer vid konsert.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: