Hem > Arena Vänersborg, BUN > BUN (1): Hur gick det med arenapengarna?

BUN (1): Hur gick det med arenapengarna?

arena_vbgIdag har Barn- och Ungdomsnämnden (BUN) haft sitt första sammanträde efter sommaruppehållet. Och som jag skrev igår (”Mycket vill ha mer…”) handlade några av punkterna om – Arena Vänersborg. Så klart.

Arenan ligger som bekant inom BUN :s revir. Det är BUN som ska betala kostnaderna för arenan. Det har kommunfullmäktige bestämt. Vilket vi i BUN vill eller ej…

Nu visar prognosen för 2011 att arenan kommer att göra ett underskott på 6 miljoner kr. (Detta är alltså inte den totala kostnaden för arenan under året, ”bara” det som fattas.) Till det kommer att BUN förväntas och ska betala advokatkostnaderna, som beräknas sluta på 2,5 milj kr. Det har också någon annan än BUN bestämt.

Tyvärr kan inte BUN slänga alla räkningar i papperskorgen och strunta i att betala. Tyvärr. BUN måste betala. Alltså, det handlar inte om vi ska betala, det handlar om vem som ska betala – barnen och ungdomarna eller någon annan.

Idag beslutade därför BUN att begära ett extraanslag. Nämnden vill ha pengarna för underskottet täckta med nya pengar från kommunens gemensamma pengapåse.

Det har nämnden i enighet beslutat idag. Vänsterpartiet också.

Vänsterpartiet lade i samband med detta ett förslag på att två utredningar ska tillsättas – en som tittar över arenans användning i framtiden och en som undersöker ägandeförhållandena kring arenan. Det var en förutsättning för att Vänsterpartiet skulle rösta ja på en begäran om extra anslag.

Hela Barn- och Ungdomsnämnden tog till sig Vänsterpartiets förslag.

Begäran om extra pengar till arenan åtföljs alltså av förslaget att tillsätta utredningar.

Därför röstade Vänsterpartiet JA.

Kategorier:Arena Vänersborg, BUN
  1. Martin Goës
    24 september, 2011 kl. 22:37

    Det finns väl en och annan miljon undanstoppad i beredskap som fallskärmar åt de politiker och tjänstemän som gjort bort sig, och därför är kvalificerade att få silkessnöret. Och en och annan individ i Vänersborgs fullmäktige har, så vitt jag förstått, kunnat stoppa en och annan miljon i egen ficka i samband med Toppfrys-affären. Konfiskera de pengarna, så har BUN täckt sitt underskott med råge!

    Och som sagt, ring Stena Metall och be dem frakta bort den där jävla arenan!

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: