NÄRF

handlingarDet var ett tag sedan jag var inne i Barn- och Ungdomsnämndens diarium. Och det var faktiskt ganska, om inte ”tomt”, så ändå ganska ointressant. I varje fall ur politisk synvinkel. Några ansökningar om skolskjuts, någon polisanmälan om klotter, inspektioner på några skolor av Miljö och Hälsa (som tar bra betalt för inspektionerna…) och en massa beslut som BUN har fattat. Men dom känner jag ju redan till.

När jag hittade ett dokument från NÄRF, så slog det mig att NÄRF:s handlingar inte finns i kommunens diarium. Precis som Kunskapsförbundet Västs handlingar inte heller finns där. Sedan kommunalförbundet bildades med Trollhättan, så flyttades också gymnasiets handlingar bort från kommunen.

De här kommunalförbunden har egna diarier. Det hade jag inte tänkt på. Så jag blev lite nyfiken. Jag skickade ett mail till NÄRF, Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund alltså, och bad om ett utdrag ur diariet. Jag passade också på, nyfiken som jag är, att fråga efter några löner. Allt sådant här är ju offentligt.

Det fungerade utmärkt. Jag fick allt jag bad om.

Men.

slowDet var precis som med BUN:s diarium, det var ganska ointressanta uppgifter. Ur politisk synvinkel alltså. I mini-alliansens Vänersborg tycks det som om det förre kommunchefens slogan om ”Slow City” har slagit in.

Men det fanns ett undantag. I fullmäktige fick vi nu senast information, och en massa att läsa, om den personalekonomiska redovisningen. Tidigare i år har ju också en personalenkät redovisats. NÄRF är inte med där. Dokumentet jag fick i min hand var en namninsamling. 15 av de anställda i Vänersborg hade gjort en namninsamling för en av sina arbetskamrater.

”Vi accepterar inte behandlingen av vår arbetskamrat NN. [I dokumentet är namnet utskrivet.]”

Det låter allvarligt. Fruktansvärt allvarligt. Men å andra sidan har jag inte en aning om vad som ligger bakom. Och om det har varit några problem, så är de antagligen lösta nu.

I och för sig känner jag en del som jobbar på räddningstjänsten, men jag kanske skulle fråga Bo Carlsson istället. Det är ju mer ett internt problem förmodar jag. (Bara det inte drabbar verksamheten ”utåt”…) Bo Carlsson, från Centerpartiet, är chef för NÄRF:s direktion, dvs Carlsson är så att säga högste politiske chef. Av någon anledning. Carlsson tillhör ju inte de styrande i Vänersborg längre sedan mini-alliansen tog över Vänersborg. Men å andra sidan tillhör han ju det berömda betongblocket i den vänersborgska politiken.

På tal om chefer. Förbundschefen på NÄRF, inte Carlsson alltså, tjänar ganska bra. Å andra sidan gör väl många chefer det. Men det som slår mig är att NÄRF, förutom den höga lönen, också betalar en tjänstepensionsförsäkring på drygt 45.000 kr i månaden till sin förbundschef. Lika mycket får förresten ekonomichefen. Det trodde jag inte förekom på den här nivån. Jag undrar om Vänersborgs kommun betalar sådana här försäkringar till sina chefer…

Jag kanske ska fråga Bo Carlsson om det också. Det är nämligen Bo Carlsson som har skrivit på anställningsavtalet…

 1. Stefan
  20 augusti, 2013 kl. 20:02

  Hej
  Synd att höra detta
  Skall bli bra att ta fram detta vid nästa löneförhandling,
  Och detta med dom som inte gillar behandlingen av sin arbetskamrat,
  Kolla upp vad som är sant DÄR!!
  Mvh
  Stefan
  Ordförande
  Brandmännens riksförbund
  Norra Älvsborg

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: