Hem > Allmänt Vänersborg, Budget 2014 > Politikerdebatt på Sanden

Politikerdebatt på Sanden

Jag vill… Jag önskar… Jag har en dröm…

Det var politikerdebatt på Aqua Blå igår. På Stora scenen i strålande väder. Och de politiska drömmarna och visionerna visste inga gränser.

karvling_sanden

Jag vill… Jag önskar… Jag har en dröm…

Det var precis som det brukar vara i valdebatterna vart 4:e år. Partierna lovar. Och lovar… Rösta på oss, så kommer allt att bli så bra…

Jag blir så trött.

Jag blir så trött på alla dessa löften. Är det inte att göra något, att handla, som räknas?

Jag vill… Jag önskar… Jag har en dröm…

Dröm inte – gör det!

”Vi måste värna och satsa på våra barn och ungdomar”

sa t ex representanten från Kristdemokraterna. Samtidigt lägger Kristdemokraterna tillsammans med Moderaterna och Folkpartiet ett budgetförslag nu på onsdag, som innebär 8 milj kr mindre till Vänersborgs barn och ungdomar nästa år.

sanden13_2Jag förstår inte.

Varför arbetar kristdemokraterna inte på att förverkliga sina önskningar och sina drömmar?

Sverigedemokraternas Kurt Karlsson hade inte ens några drömmar, i varje fall inte om integration.

”Jag har gett upp.”

sa Kurt Karlsson. Men för övrigt tyckte Kurt Karlsson att allt skulle ordna sig i Vänersborg – bara Sverigedemokraterna blev fler i fullmäktige. Varför vänersborgarna skulle rösta på SD i Vänersborg framgick inte. SD lämnar en motion om året i fullmäktige. De hörs inte, de syns inte, de vill inte. Jo, stoppa invandringen då förstås. Till Sverige.

På onsdag ska alltså fullmäktige besluta om budgeten för nästa år. Nu på onsdag!sanden13_3

På onsdag kan Vänersborgs partier i praktisk handling visa vad de prioriterar i Vänersborg, vad de vill satsa på. På onsdag finns chansen att göra något. På onsdag finns chansen att, åtminstone delvis, förverkliga önskningarna och drömmarna. På onsdag finns chansen att ge mer pengar till barnen, ungdomarna, de gamla och de sjuka – kort sagt: till skola, vård och omsorg.

Don’t talk – Do it!! Politik är inte att prata. Politik handlar om att handla!

Jag försökte framföra detta igår.

sanden13_1

Det var för övrigt bra att politikerna ställde upp. Det var bra att det gavs möjligheter för vänersborgarna att ställa sina politiker till svars. Jag hoppas att det blir en tradition på Aqua Blå och att det nästa år kommer fler åhörare.

På onsdag ska alltså budgeten för 2014 diskuteras och beslutas. Kom ihåg att kommunfullmäktiges sammanträden är offentliga. Det är bara att komma och lyssna. I sessionssalen på kommunhuset – kl 13.00. Några timmar tidigare än vanligt.

 1. Mats Andersson
  10 juni, 2013 kl. 23:57

  Jag drömmer om ett hållbart Vänersborg där ung som gammal kan leva i.
  Ett hållbart Vänersborg som inte enbart miljömässigt har en hållbarhet utan som ger hållbara beslut över tid så vårt näringsliv vet med tydlighet vilka planer som gäller. Ett Vänersborg där man kan vara trygg och få kommunal service i hela kommunen.

  Jag drömmer om ett hållbart Vänersborg där om man tvingas införa en regel tar bort två.
  Jag tror på ett Vänersborg där man samverkar mellan föreningar och fortsätter få fram fantastiska talanger som Viktor Fasth och Agnes för att nämna två av de många.

  Jag tror på ett Vänersborg där stad o land går hand i hand och har lika förutsättningar, samma förutsättningar som vi ger alla våra funktionsnedsatta i vår kommun.

  Jag drömmer om ett Vänersborg där våra entreprenörer skapas bra förutsättningar för att kunna ge våra ungdomar arbete. Där vi bygger hållbart boende för en ung generation som står utan bostad o tvingas bo hemma.

  Jag tror på ett hållbart Vänersborg

 2. Mats Andersson
  10 juni, 2013 kl. 23:55

  Stefan, du måste ha förväxlat ditt eget så kallade ”görande” med recenserande. Det var i princip det du gjorde vid detta tillfälle o många andra. Med vänlig hälsning, Mats Andersson, Centerpartiet ( han som drömmer o tror på Vänersborg:-)

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: