Hem > Centerpartiet, MP > Öppet bråk mellan MP och C

Öppet bråk mellan MP och C

knock4Så kom det då till sist ett svar från Marika Isetorp (MP) till Centerpartiet och Bo Carlsson (C). Isetorps svar tar dock bara upp en av Centerpartiets annonser, varken debattartikeln eller insändaren av Bo Carlsson (och Marie Dahlin (S)). Konstigt nog. Miljöpartiet fick ju flera hårda smällar i dessa inlägg.

I svaret (debattartikel i TTELA) skriver Isetorp:

”Jag tycker man ska hålla sig till sanningen.”

Ett oppositionsparti anklagar alltså ett annat för lögn. Ett år före valet…

Och visst, Isetorp beskriver Miljöpartiets agerande helt korrekt. Miljöpartiet röstade inte nej till en renovering av brandstationen i Vargön, som Centerpartiet påstår i sin annons. Isetorp citerar från fullmäktigeprotokollet:

”Marika Isetorp (MP) yrkade på återremiss för att möjliggöra ytterligare förhandlingar med Vargön Alloys AB i syfte att minska kommunens kostnader.”

Centerpartiet har fel i sin annonskampanj. Helt klart.

Men inte nog med Isetorps debattartikel. I en ”vanlig” artikel, i samma nummer av TTELA, tas ”grälet” mellan oppositionspartierna upp. I artikeln får Bo Carlsson stort utrymme. Carlsson försvarar Centerpartiets annons:

stovel”Vi har på fötterna.”

Med andra ord, Bo Carlsson anser inte att Centerpartiet far med osanning.

Carlsson förklarar varför:

”En återremiss hade tagit flera månader och lokalerna hade inte blivit klara före årsskiftet. Hade Miljöpartiet fått igenom sitt krav hade vi fått stänga brandstationen eller slänga en miljon i sjön.”

Visst Bo Carlsson, det stämmer. Det var därför som Vänsterpartiet röstade ja till förslaget, precis som du. Men det är inte detta som annonsen säger.

feet2Du och Centerpartiet har inte på fötter när det gäller annonsen Carlsson…

I TTELA citeras också Gunnar Lidell (M), eftersom Centerpartiet också har en annons riktad mot mini-alliansen. Lidell säger:

”Jag ser Centerpartiets annonser som ett försök till populistiskt publikfrieri.”

Jag tror att Lidell slår huvudet på spiken. Men Gunnar Lidell… Det är hårda ord mot ett parti som du väldigt ofta samarbetar med – och en person som du själv har röstat fram som 2:e vice ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden… Trots att du kunde ha tillsatt en partikollega på denna plats…

topploggCenterpartiet har de senaste åren hamnat så fel, så fel. (Tillsammans med Socialdemokraterna.) Med arenan, Topp, Huvudnässkolan, Solängen, JO-kritik etc – se min förra blogg. Centerpartiet börjar bli så desperata att de verkar ta till vilka metoder som helst för att återvinna vänersborgarnas förtroende.

Men jag tror inte att de gör det. Inte på det här sättet.

Centerpartiet har valt fel väg. Annonskampanjen skapar ett olustigt politiskt klimat i Vänersborg. Det är bättre att hålla sig till sakliga diskussioner än att ”kasta skit” på andra genom halvsanningar och lögner…

Valrörelsen ser ut att bli komplicerad… Vilket kanske inte blir något mot hur komplicerat det kan bli efter valet…

Kategorier:Centerpartiet, MP
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: