Hem > Val 2022, Vänsterpartiet > V har startat valrörelsen

V har startat valrörelsen

I strålande sol och med ljumma vindar startade Vänsterpartiet valrörelsen.

Under fredagen (igår) var det lite tomt med folk i stadens centrum men det blev ändå en del samtal med förbipasserande vänersborgare. Det avhandlades allt från om PKK var terrorister till hemtjänsten i Vänersborg. Vi fick bland annat frågan om Vänsterpartiet ansåg att det var rimligt att hemtjänstpersonalen under sina 5-timmarspass på förmiddagen respektive kvällen inte ens hade en paus inlagd för toalettbesök. Och det var en överraskning för mig. Naturligtvis är det inte acceptabelt. Vilka andra arbetstagare skulle acceptera bortrationaliserade “kissepauser”? Det här måste självklart ändras snarast.

Idag lördag var det betydligt mer människor ute på stan.

Den traditionella loppmarknaden var på plats med många prylar till försäljning. Dansande ungdomar underhöll i Plantaget. Dessutom besöktes centrum också av hitresta festivalbesökare. Det är ju subkultfestival på Folkets Park. Musikfestivalen har för övrigt fler besökare än någonsin berättade Andreas Noreen, som inte har missat en subkulttillställning någonsin. Andreas som har gillat Depeche Mode ända sedan han i stort sett lärde sig gå på markerna i Brålanda…

De företrädesvis svartklädda musikälskarna kontrasterade mot de vitfjädrade fiskmåsarna som härjar i Vänersborgs centrala delar. Och Nordstan… (Se “Fågelplågan 1: Fiskmåsarna”.) Det var en del diskussioner kring fiskmåsarnas vara eller inte vara i stan… Det var få positiva ord som uttalades kring de skrikande och skitande (ursäkta uttrycket) fåglarna. Det tycks som om fiskmåsplågan har potential att bli en stor valfråga…

Det politiska intresset har väl annars inte vaknat till liv på allvar i Vänersborg, men det var ändå flera som ville diskutera med Vänsterpartiet. Och då inte bara om fiskmåsar. Det blev en del samtal kring kommunens rekordstora överskott och varför det inte användes i välfärden. Flera, framför allt pensionärer, var intresserade av avgiftsfri kollektivtrafik. Och det var frågor där Vänsterpartiet har tagit tydlig ställning och dessutom frågor som vi driver i kommunen. (Här kan du läsa om Vänsterpartiets budgetyrkande “Budget 2023 (6): Vänsterpartiet” och “V – i takt eller i otakt?” och här om avgiftsfri kollektivtrafik för 65+ “Seniorkort till alla 65+!” och “Vem fortsätter att säga NEJ till seniorkortet 65+ ?”.)

Det blev också en del samtal och diskussioner kring Västra Götalandsregionen. Dagen till ära hade nämligen Vänsterpartiet Vänersborg besök av Eva Espling. Eva, som kommer från Uddevalla, sitter i Norra hälso- och sjukvårdsnämnden.

Det var få partier ute på Vänersborgs gator idag, men för Vänsterpartiet har valrörelsen startat på allvar. Nästa helg är det dags igen. Då är du välkommen att besöka oss och kanske ta en kopp kaffe medan vi diskuterar aktuella politiska frågor.

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: