Hem > Allmänt Vänersborg, Demokrati, Nyheter och politik, S > Vänersborgspartiernas hemsidor

Vänersborgspartiernas hemsidor

Efter att ha sett Sveriges underbara seger över Polen i handbolls-VM roade jag mig med att titta lite på de olika lokala partiernas hemsidor. Hemsidorna är väl ändå ett mått på partiernas vilja att föra ut sin politik till kommuninvånarna, att köra med öppna kort och på det sättet inbjuda människor till att diskutera och komma med synpunkter.

Så tänkte i varje fall jag.

Jag påminde mig också att sossarna i sin valanalys efterlyste bättre kontakt med allmänheten och duktigare företrädare utåt i media. Jag tror till och med att man lyfte fram Vänsterpartiet lokalt och tyckte att dess företrädare var duktiga. (Fast de som framförde de synpunkterna gjorde det säkerligen anonymt…)

Ja, att nå ut går ju inte av sig självt. Det kräver att man tar tag i det – och skriver. Typ på hemsidan då. Kanske till och med bloggar lite… Ler

Jag började därför med sossarnas hemsida. Hade de lärt sig av valanalysen? Nja. Det senaste som hade hänt på hemsidan var en julhälsning från 15 dec. Sossarna verkar inte ha lärt sig. Inte än i varje fall. Eller också kan det bero på att de inte har något att säga. Det är ju inte mycket att skriva om att de mellan skål och vägg kom överens med borgarna att stänga ute alla vänsterpartister från inflytande i nämnderna.

Sossarnas vapenbröder i Centern då? ”Gågatan i lördags!” Oh fasiken, tänkte jag  och blev lite imponerad. Men ack, nyheten var från 5 september.

Folkpartiet tackar på sin hemsida för din röst. Nu ska inga beslut tas i slutna rum längre! Så står det. Det tycks som det var skrivet för länge sedan, typ ganska direkt efter valet. Jag tror inte att folkpartisterna har läst det på länge. Ordförandevalen hade ju Folkpartiet inget emot att göra upp i slutna rum…

Miljöpartiet verkar inte ha någon hemsida lokalt. Jag hittar den inte i varje fall. Jag hittar inte Sverigedemokraternas heller. Och det var ju glädjande.

Välfärdspartiets hemsida uppdaterades senast 16 dec. Inte godkänt. Men det som står är intressant. ”Gunnar Lidell går i jesuiternas spår när han tillämpar deras valspråk ‘ändamålet helgar medlen’. Vi trodde och hoppades på att han skulle ha högre moral än företrädaren, men tyvärr inte.” Och jag som trodde att jag var tuff.

Kristdemokraterna berättar att deras Andreas, Vänerlöv alltså, lämnar politiken. Den hemsidan uppdaterades hyfsat nyligen alltså. Å andra sidan var det näst senaste inlägget från direkt efter valet.

Moderaterna då? Ja, om man hittar den (det är fel adress på kommunens sida, här är den) så ser man att det är den som uppdateras bäst av de jag kollat in hittills, även om uppdateringar tycks ske med ganska långa mellanrum. Den senaste artikeln är läsvärd. Den berättar med stort självförtroende hur bra moderaterna i Vänersborg är. Så bra att alla andra partier anslöt sig till deras budgetförslag för 2011. De har nog glömt att det var de som anpassade sig till sossarnas budgetförslag, ett budgetförslag som i sin tur låg ganska nära Vänsterpartiets…

Det sista partiet ut är Vänsterpartiet. Partiets hemsida är utan konkurrens den klart bästa. Hemsidan uppdateras regelbundet och innehållet är alltid genomarbetat och väldokumenterat. Inte sällan är Vänsterpartiet först ute med nyheter. Det händer ofta att media får sina uppslag till reportage från hemsidan.

Tror ni mig inte? Gå in regelbundet på Vänsterpartiets hemsida så får ni själva se.
vanersborg.vansterpartiet.se var det.

  1. Pierre Simonsson
    20 januari, 2011 kl. 22:58
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: