Föroreningar

Jag bläddrar efter hemkomsten vidare i mina TTELA. Det syns att det är typiska semestertider. Inte en enda ny skandal i Vänersborg… Bara gamla… Takraset… Kindblomsvägen…

TTELA skriver om att detaljplanen för Trenovaområdet blir försenad. Det krävs nämligen ytterligare undersökningar av den förorenade marken innan planen kan ritas – och spaden sättas i jorden.

vagarbeteDet verkar finnas mycket förorenad mark i kommunen. Marken i kvarteret Krögaren, där Nabbensbergs tegelbruk har legat en gång i tiden, visade sig vara förorenad. (Det kostade kommunen 6 milj kr i våras.) Vargöns hamnområde är förorenat. För att inte tala om älvbottnen i hamnen… (Kostnaderna för en sanering lär hamna på ett niosiffrigt belopp, om det nu blir aktuellt.) Marken där arenan står var förorenad… Och saneringen kostade ett antal miljoner då det begav sig.

Det finns tydligen mycket förorenad mark i kommunen. Och ibland verkar det också komma som en överraskning för de ansvariga… Fattas bara att marken på Ursand är förorenad….

Enligt Bert Karlsson, som porträtteras i TTELA den 14 juli, är campingen kanske inte direkt förorenad – bara misshandlad. Campingen kan dock bli Sveriges bästa,

”om bara politikerna förstår detta.”

Säger Bert. Det handlar väl om kommunala pengar kan man anta… Om politikerna förstår, att det behövs kommunala investeringar i området… Typ.

Bert får väl ställa sig i kö när det gäller att få del av innehållet i kommunens pengapåse. Om jag får vara med och bestämma, vilket jag antagligen inte får, så kommer nog Ursand, trots allt, ganska långt ner på prioriteringslistan. Först måste väl t ex all mark i kommunen, som ska bebyggas, saneras…

Vissa påstår att det behöver saneras i en viss central byggnad i centrum också. Det blirsolen dock, vad jag har hört, inte av förrän om lite drygt två år…

För övrigt har rötmånaden precis börjat. Vi hoppas dock att vädret inte fortsätter att vara lika ”rötet”, som det har varit hittills i sommar.

  1. Per Sjödahl.
    24 juli, 2012 kl. 20:07

    Om jag inte minns fel så fick väl Ursands camping 15 milj. på tre år i full enighet på kf:s juni-möte.
    Rätta mig om jag har fel. Fast budgetbeslutet är ju överklagat till förvaltningsrätten så det kanske blir kf. i augusti ändå?

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: