Hem > förskolan > Blir det någon ny förskola?

Blir det någon ny förskola?

honan3Den 17 mars 2014 beslutade den dåvarande Barn- och Ungdomsnämnden att begära av Samhällsbyggnadsnämnden att upphandla en ny förskola i kvarteret Hönan (som ligger bredvid det mer kända kvarteret Tuppen).

Efter BUN:s beslut så har frågan baxats hit och dit, fram och tillbaka, mellan samhällsbyggnadsnämnden, fastighetsutskottet, kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunstyrelsen och BUN. (Se t ex ”Den nya förskolan i kv Hönan”.) Och tiden har bara gått… Och ingen tycks ens ha börjat fundera på att verkställa beslutet att bygga en förskola…

Den 11 maj i år så upprepade därför barn- och utbildningsnämnden (BUN) sitt beslut. Nämnden stod, inte helt oväntat, fast vid beslutet att en ny förskola ska byggas i kvarteret Hönan:

”[BUN] beslutar att påtala för Samhällsbyggnadsnämnden att processen med ny förskola på kvarteret Hönan fortgår och att Barn- och utbildningsnämnden inväntar återkoppling i ärendet.”

vantaDen 4 juli hade Fastighetsutskottet uppe frågan till behandling. Utskottet beslutade att:

”avvakta med fortsatt process kring ny förskola inom kv. Hönan till dess att kommunstyrelsens arbetsutskott återkommer med vägledning i ärendet och om finansiering.”

Ärendet var inte uppe på samhällsbyggnadsnämndens sammanträde den 18 juni, trots att BUN ville ha återkoppling i ärendet just från samhällsbyggnadsnämnden. Och inte fastighetsutskottet!

Frågan om förskolan på Hönan behandlades, för övrigt, inte heller på sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott den 10 juni.

stampaSå hela den politiska processen står fortfarande och stampar – och den nya förskolan blir alltmer försenad…

Så här kan det gå till i maktens korridorer i Vänersborg när någon ”lite högre upp” i hierarkin vill förhala och arbeta mot ett beslut som hen ogillar, men inte vill stå för offentligt…

För övrigt beslutade Samhällsbyggnadsnämnden den 18 juni att föreslå kommunfullmäktige att förvärva, dvs köpa, tomten där Östra skolan tidigare stod (=Kalkonen 1). Köpeskillingen har beslutats till 7,0 milj kr. Avsikten är, det framgår av protokollet, att bygga bostäder på tomten. Vilket behövs. Men det betyder också att den nya förskolan inte kan ligga på denna tomt, vilket denne någon i maktens korridorer tidigare förespråkade…

På samma sammanträde beslutade samhällsbyggnadsnämnden förresten också att föreslå kommunfullmäktige att förvärva tomten där Södra skolan tidigare stod (=Svalan 1) för 5,5 milj kr. Också här hoppas man att det ska byggas bostäder.

Det återstår att se om någon vill bygga bostäder i Vänersborg – och en förskola.

Kategorier:förskolan
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: