Hem > Diarier > På diariefronten intet nytt

På diariefronten intet nytt

forvaltningsrattenJag kunde inte stå emot min nyfikenhet, utan var tvungen att logga in i kommunens diarium – fanns Bo Carlssons (C) överklagan till Förvaltningsrätten där? Men det gjorde den inte. Och jag blev egentligen inte särskilt överraskad. Jag har nämligen en stark känsla av att det inte blir någon överklagan av fullmäktiges beslut att inte bevilja ansvarsfrihet. För vad ska Bo Carlsson egentligen överklaga…? Det är svårt att hävda att 28 ledamöter hade fel när de ansåg att han inte var den rätte mannen att styra och leda NÄRF. Fast än har han tid på sig, Bo Carlsson. Att överklaga alltså.

BoCarlsson3Det fanns inte heller någon avsägelse av uppdraget som ordförande i NÄRF i diariet. Något som hade varit betydligt mer logiskt än en överklagan. Men det gjorde mig egentligen inte heller särskilt överraskad. Jag har nämligen en stark känsla av att Bo Carlsson gör allt för att få sitta kvar på posten som NÄRF:s ordförande.

Liksom Marie Dahlin (S) och socialdemokraterna, och centerpartisterna, och miljöpartisterna. Marie Dahlin har inte meddelat att hon avsäger sig ordförandeskapet i kommunstyrelsen. Trots att det styrande triumviratet har förlorat två budgetomröstningar i rad. Nu ska Marie Dahlin inte bara styra och leda Vänersborg resten av året med en budget som är oppositionens. Hon är tydligen villig att göra det även nästa år. Det ser ut som att det är väldigt viktigt med positionerna… Och posterna.

Marie_Dahlin2Den här veckan är Marie Dahlin på Gotland och besöker Almedalen. Det kan man läsa på Facebook. Kanske vill hon glömma de senaste turerna i fullmäktige. Eller också smider hon nya planer för det fortsatta styret. Kanske kan hon få ett och annat tips från Stefan Löfven…

Jag vet inte om de två andra i triumviratet, Bo Carlsson (C) och Marika Isetorp (MP), också är där. Jag tror i varje fall inte att Isetorp är det. Det finns nämligen inga kändisbilder från Visby på hennes Facebooksida. Och Bo Carlsson har nog överhuvudtaget ingen FB-sida. Men Ola Wesley (SD) ska enligt uppgift vara på plats. Det sa han i varje fall i fredags när jag av en slump sprang på honom på en Deep Purple-konsert.

På söndag är det för övrigt Vänsterpartiets dag i Almedalen.

Kategorier:Diarier
 1. 7 juli, 2016 kl. 23:04

  Den bloggen har du väl just skrivit…? ;)

 2. Pontus
  7 juli, 2016 kl. 21:21

  Jag väntar på en blogg om det geniala samarbetet mellan olika förvaltningar, nämnder och enheter inom kommunen. Hur går processen egentligen mellan BUN-SBN-BN?

  Eller när SBN söker en otillgänglig scen på gågatan som BN beviljar med stora avsteg från tillgängligheten. Hade det varit Larsson i Sikhall eller Karl-Gustav på Nordkroken så hade dem fått riva bygget och sitta i fängelse. Men nu gick det smidigt för kommunen. Skälet ”att denna scenen var billig” var argumentet. Funkade för kommunen men inte för privatpersoner tydligen. ”-Hej, jag vill bygga något som strider mot lagen. -Hej vem var du sa du? Ja, men då går det bra, vad roligt, vi beviljar, lycka till. Trevlig sommar! – Åhh tack jag trodde ni var en myndighet. Att detta inte skulle gå…”

  Eller nu näst senast när SBN söker för att tillgängliggöra en bostad borta vid bangatan med ett nytt trapphus och hiss. Helt plötsligt vill dem att även rullstolsburna ska kunna använda byggnaderna. Då säger BN nej! Vi tycker det är viktigare att detaljplanen och huslinjen längs gatan följs.

  Eller nu senast när BUN söker för att fixa och styra upp två av landsbyggdsskolorna då kan förvaltningarna inte prata med varandra innan så de har rett ut hurvida alla möjligheter har utretts om det går att bygga och samtidigt behålla kulturvärdena. Utan man har lagt fram billigaste och sedan testar man om det går igenom istället för att presentera ett fullgott förslag som är genomarbetat.

  Känner igen turerna från när SBN skulle bygga 30kvm oisolerad stocktillbyggnad på skräcklan för 5 miljoner med små gluggar till fönster. När man har möjlighet att bygga något som lockar folk till skräcklan och kan vara ett landmärke. Finns firmor som bygger samma för 400 000kr med moms, kommunen behöver dock inte betala moms. Det säger något om vad 5 miljoner innebär i jämförelse. När du kan få ett 170-200kvm i två plan 6rum med 2 badrum nyckelfärdigt att flytta in för 3,3miljoner och då är det ett väldigt fint hus och det är med moms.
  http://www.hemnet.se/bygga-hus/hustyper?page=7

  Som tur är så var det någon på SBN som stoppade vansinnet med att ge entreprenören 5 miljoner av kommunens skattepengar eller så var det entreprenören själv som skämdes för att han tog godis från ”barn”. Barn är omyndiga liksom Vänersborgs kommun borde vara.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: