Hem > NÄRF, sommarläsning > NÄRF och fiskmåsar

NÄRF och fiskmåsar

narf_loggaI måndags morse låg ett mail i NÄRF:s mailbox. Det var från mig… Det var en begäran om att få ut fler handlingar. Det ska nämligen finnas fler dokument som kan bringa klarhet i vad som hände under förra året. Det år för vilket ordförande Bo Carlsson (C) inte fick ansvarsfrihet av Vänersborgs kommunfullmäktige. Det turbulenta året 2015.

Jag fick snabbt följande svar från NÄRF:

”Din begäran är mottagen och vidaresänd till förbundschef och presidiet för besvarande.”

I torsdags, den fjärde dagen, hade jag fortfarande inte fått något svar från förbundschef eller presidium. Då skrev jag ytterligare ett mail. Återigen kom svaret snabbt. Denna gång blev jag hänvisad till Bo Carlsson och/eller vice ordförande Monica Hanson (S):

”…för vidare besked i ärendet.”

skl_loggaJag har fortfarande inte fått några handlingar. Eller besked från ”de berörda”. Och så får det naturligtvis inte vara. Så ska det inte vara. Det vet jag med bestämdhet. Det har ju blivit en del diskussioner med myndigheter de senaste åren…

För säkerhets skull skrev jag till SKL (Sveriges Kommuner och Landsting). En av juristerna svarade:

”Handläggningen ska ske skyndsamt, men man får kontrollera att sekretess inte råder.
Avslagsbeslut ska vara skriftliga med besvärshänvisning.”

Det har hänt förr att NÄRF inte alltid har skött det här med allmänna handlingar, diarier och offentlighet som sig bör. Och det har för det mesta berott på, återigen, politikerna i ledningen. Och det är inget skäl att ordförande Bo Carlsson har varit i joAlmedalen på Gotland just denna vecka…

Det börjar lukta JO…

Och jo då…

fiskmasBefinner man sig i Nordstan i Vänersborg, som jag gör, så har man inte bara bångstyriga byråkrater och politiker att värja sig mot. Fiskmåsarna är ett än värre problem. Faktiskt.

Och det blir ju inte bättre av den bristande förståelse som icke-nordstadsbor visar för lokalbefolkningens problem, eller utmaningar som en del brukar säga, och hävdar att ”de små avkommorna är söta”. Som på Facebook och ”Innerst inne…”. Det är inte bara det att fiskmåsungar vid den här tiden på året inte alls är speciellt små, de är definitivt allt annat än söta. Söta? Ordet kan överhuvudtaget inte nämnas i samma sammanhang som fiskmåsar…

Det blir inte heller bättre när kommunala tjänstemän förringar problemen, eller ”utmaningarna”.

I fredagens TTELA kunde vänersborgarna läsa:

”färre klagomål än tidigare har kommit in till miljökontoret”

fiskmas_shitJa, det är väl inte konstigt tänker jag. När folk klagar år efter år – och det inte händer något. Till slut tröttnar folket i Nordstan. Det är ju totalt meningslöst att klaga. Det händer ju inte ett skit. Fast det är ju faktiskt det som händer. Alltid ”nylackerade” bilar. Av fiskmåsskit… Varenda morgon, när nordstadsborna dessutom släpar sig upp efter ytterligare en sömnlös natt… På grund av fiskmåsarnas evinnerliga skrikande…

Så det är inte alls på det sättet att folk har slutat klaga därför att:

”det kan bero på att media skrivit om vilka åtgärder som fastighetsägare ska vidta för att måsarna inte ska bosätta sig på taken.”

fiskmasunge_2genFastighetsägarna tar inte sitt ansvar. Det bor måsar på i stort sett varenda tak i Nordstan. Det skulle kommunens representanter lätt kunna konstatera om de tog en sväng i kvarteren…

Eller varför inte slå två flugor i en smäll och låta kontrollanterna av smultron och annat ogräs på trottoarerna också ta en titt på hustaken…? Då hade de fått syn på fastighetsägarnas nonchalans mot alla hyresgäster och boende – och brist på åtgärder mot fiskmåsarna…

Kanske skulle Nordstadsborna i stället ringa brandmännen och brandkvinnorna på NÄRF och låta dem komma och spola bort alla bon på taken? Eller åtminstone spola bort all måsskit på bilar, cyklar, parksoffor, trädgårdsmöbler och gator…

Kategorier:NÄRF, sommarläsning
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: