Hem > Centerpartiet > Man upphör aldrig att förvånas över centerpartister…

Man upphör aldrig att förvånas över centerpartister…

Helgen har gått, och går, i politikens tecken. Precis som de flesta vardagar…

nuntorpDet har blivit mycket Nunntorp, ärendet om ett kommunalt köp är ju en av punkterna på onsdagens kommunfullmäktige. Det har blivit både fördjupning och sammanställning av fakta.

På fullmäktiges sammanträde kommer förhandlingarna för övrigt att ledas av ”åldermannen” Lutz Rininsland (V). Det beror lutz_ordfminipå att samtliga ordinarie ordförande (ordförande, 1:e och 2:e vice ordförande) är frånvarande. Och då får ”åldermannen” rycka in som ordförande. Och ålderman råkar vara Vänsterpartiets alldeles egen Lutz. Det är andra gången som Rininsland sitter ordförande.

En fråga som har valsat runt i media de senaste veckorna, och faktiskt blivit en riksnyhet, är den om att centerpartiets Bo Carlsson har skövlat ett fornminne på sin mark.

boc_svt

Det här har ingenting med kommunalpolitik att göra utan är en fråga för åklagare och polis, och kanske domstol, och Bo Carlsson. Det som jag tycker är politiskt intressant, det är vilka argument några ledande centerpartister använder för att försvara Bo Carlssons agerande.

Ingvar Håkansson, Centerpartiets lokala ordförande i Vänersborg, säger till GT (se ”Förundersökning mot grävande toppolitiker”):

”Han har inte grävt upp något kulturminne, han har rensat bort några buskar i sin åker. Att han skulle har rensat bort ett kulturminne är bara påhitt.”

polisIngvar Håkansson föregår inte bara rättsprocessen, han inkompetensförklarar experterna och tjänstemännen på Länsstyrelsen, som efter besiktning på plats, är de som har polisanmält händelsen.

Det är ett synnerligen anmärkningsvärt uttalande av en politiker.

Och Ingvar Håkansson (C) fortsätter till GT:

”jag tycker att det är skrämmande om polisen ska syssla med sånt här när det finns så mycket skjutningar och annat som de borde ägna sig åt i stället.”

Det är precis som att polisen ska se mellan fingrarna på alla andra misstänkta brott, dvs de ska enligt Håkansson i praktiken bli ”lagliga”, så länge grova brott som skjutningar förekommer.

kriminellEn av centerpartiets ersättare i fullmäktige går ett steg ännu längre:

”Dessutom är man tvungen att bryta mot lagar ibland när det är fel på lagar.”

Ersättaren anser det helt enkelt vara ok och rättfärdigt att bryta mot lagar som man inte gillar. Det är inte svårt att räkna ut vad som skulle hända i Sverige om alla invånare hade denna inställning. Det var många som argumenterade mot den centerpartistiske ersättaren i fullmäktige, på Facebook, men han stod fast vid sin uppfattning.

Jag undrar om dessa två lokala centerpartisters syn på rättsväsendet och Sveriges lagar är representativa för centerpartiet i stort…

domareOch på tal om rättsväsendet.

När Förvaltningsrätten har avkunnat en dom, så får de som är berörda av domen den utskickad till sig. I utskicket medföljer en blankett, ett delgivningskvitto, som man ska skriva på för att visa att man har tagit del av domen. Jag har själv skrivit på sådana här blanketter några gånger och skickat tillbaka dem påskrivna. Så klart. Det är egentligen först då som Förvaltningsrätten vet att att domen har blivit känd för de inblandade.forvaltningsratten

Av någon anledning så har Bo Carlsson inte skickat in sin delgivningsblankett/-kvitto till Förvaltningsrätten. Bo Carlssons överklagan avslogs av Förvaltningsrätten den 13 september. Så det var ett tag sedan… Det handlar alltså om Bo Carlssons överklagan av kommunfullmäktiges beslut att inte ge honom ansvarsfrihet för sin roll i NÄRF under år 2015.

Nu har emellertid Bo Carlsson skrivit på delgivningen, tre månader senare:

Kvitto_BoC

Det tycks dock inte ha varit helt lätt att få Bo Carlsson att skriva under… Det framgår av ordet:

”Stämningsmannadelgivning”

sveriges_domstolar_loggaJag citerar från Sveriges Domstolars hemsida (se här):

”Stämningsmannadelgivning sker normalt genom att en person med stämningsmannabehörighet lämnar en handling eller ett meddelande till delgivningsmottagaren. Detta delgivningssätt används främst när myndigheten inte har lyckats delge mottagaren på annat sätt.”

Tydligen har Bo Carlsson inte skickat in något papper överhuvudtaget, utan Förvaltningsrätten har sett sig nödsakad att utse en person, med stämningsmannabehörighet, för att personligen delge Bo Carlsson domen.

Ja, ja, man upphör aldrig att förvånas över centerpartister…

.

PS. Tillägg kl 22.40.
Den centerpartistiske ersättaren i fullmäktige, som jag skriver om, menar att jag har missuppfattat vad han menade.

Kategorier:Centerpartiet
  1. Pontus
    12 december, 2016 kl. 20:29

    Det kostar 1000kr bara i grundavgift för domstolen att skicka en sån gubbe/gumma (vanligtvis polis) efter Bo Carlsson för delgivning. Så de pengarna och tiden kunde polisen ha lagt på att jaga gangsters i Göteborg. Men jag tycker det är bra att polisen börjar jaga politiker och tjänstemän med.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: