Hem > Allmänt Vänersborg, Jul, quiz > GOD JUL! (med quiz)

GOD JUL! (med quiz)

godjul2Idag är det julafton och om några timmar kommer tomten med julklappar till alla förväntansfulla politiker i Vänersborgs kommun.

Ledamöterna i de tre styrande partierna (S+C+MP) sägs ha en diger önskelista denna jul. Och det kan jag faktiskt bekräfta, önskelistan är nämligen diarieförd och för ovanlighetens skulle inte belagd med sekretess.

Det är en lång lista. Och allra högst på önskelistan återfinns en önskan om att få igenom åtminstone några av förslagen i fullmäktige nästa år…

Det är nog emellertid inget som tomten kan utlova. De styrande partiernas ledamöter är ju inte alltid så snälla. De levererar exempelvis allehanda tillmälen till oppositionens ledamöter. Men jultomten hör allt. Och sådana fasoner tycker inte tomten om. Alla skajultomte3 vara snälla. Och det vet var och en, att har man inte varit snäll så blir det inte heller några julklappar.

Det kan betyda att det inte blir majoritet för de styrandes budget nästa år heller. Såvida inte de styrande röstar på oppositionens förslag. Å andra sidan kan det ju inte bli sämre än året som har gått. Året där de styrande partierna förlorade två budgetomröstningar, Bo Carlsson inte fick ansvarsfrihet för sin insats i NÄRF och Nunntorp inte blev köpt av kommunen.

nonoMed denna jul så har ju faktiskt halva mandatperioden gått. Jag vet inte hur stora vänersborgarnas förväntningar var på Marie Dahlin (S), Bo Carlsson (C) och Marika Isetorp (MP) när de inledde perioden, men jag tvivlar på att deras väljare är särskilt nöjda med vad de har åstadkommit.

Men det är klart, väljarna kanske är glada för att det är oppositionens förslag som har tagits. I varje fall de som har att göra med socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden, såväl anställda som ”kunder”, barn och elever. De har ju fått ganska många miljoner extra till verksamheten årjaja 2016 och 2017 jämfört med de styrandes förslag.

Kanske önskar sig vänersborgarna ett nytt styre?

vbg_kartan3Men jag ska kanske inte vara alltför orättvis. De styrande har i varje fall försökt så gott de har kunnat med att sätta Vänersborg på kartan… Och det har de väl i stort sett lyckats med. När Förvaltningsrätten i Göteborg avgjorde två överklaganden om hur dels Lars-Göran Ljunggren (S), som kommunfullmäktiges ordförande, och dels Mats Andersson (C), som ordförande i barn- och utbildningsnämnden, skötte sina uppdrag, gav rätten dem båda bakläxa. Ljunggren och Andersson följde inte Kommunallagen i sina sätt att sköta sammanträdena. Det blev åtminstone en regional nyhet av detta. När sedan Bo fornminne_carlsson2Carlsson (C) utförde sina arkeologiska utgrävningar av fornminnena på sina marker – med grävskopa, så kablades denna skövling ut över landet. Så mycket har inte skrivits om Vänersborg sedan arenan byggdes.

Naturligtvis så har våra politiker också rent personliga önskningar. fragetavlingÄven dessa har jag hittat i diariet. De var faktiskt sekretesstämplade, men med hjälp av kontakter fick jag tillgång till dem.

Och dessa önskningar tänkte jag presentera som en liten quiz så här i väntan på tomten. Det gäller att para ihop rätt namn med rätt önskning.

____

A. Bo Carlsson (C)                     ____ lärobok i demokrati

B. Marika Isetorp (MP)           ____ mål- och resultatstyrningens ABC

C. Lars-Göran Ljunggren (S)  ____ Kärvlings samlade bloggar

D. Mats Andersson (C)            ____ fler röster

E. Marie Dahlin (S)                  ____ lärobok i EG-rätt

F. Ingvar Håkansson (C)        ____ handbok i arkeologi

G. Gunnar Lidell (M)               ____ fler läsare

H. Jonathan Axelsson (M)      ____ ny gruppledare

I. Stefan Kärvling (V)             ____ ordförandeposten i kommunfullmäktige

J. Anders Wiklund (MP)        ____ ordförandeposten i kommunstyrelsen

K. Marie-Louise Bäckman (KD)  ____ selfiepinne

L. Lutz Rininsland (V)                 ____ Kommunallagen

M. Lena Eckerbom Wendel (M) ____ handbok i förolämpningar

Den var väl inte alltför svårt…? Det bör det inte vara, i varje fall inte om du läser mina bloggar hyfsat regelbundet…

Och om det fortfarande är tid kvar till tomten kommer, varför inte fördriva tiden med lite god julmusik? Tja, kanske inte så mycket julmusik egentligen, men i varje fall god musik – musik som har satt Vänersborgs kommun, och framför allt några av dess politiker, på kartan.jultomten

Jag önskar som vanligt alla mina trogna, och mindre trogna, läsare:

EN RIKTIGT GOD JUL!

  1. Thomas Alfredsson
    24 december, 2016 kl. 16:22

    Och en God Jul till dig också! Själv har jag julfri zon, men jag kan ju ändå vara litet social…
    Jag tror vi är ganska många som uppskattar ditt stora jobb med bloggen, och ser gärna en fortsättning ett antal år framåt…på dem bara!

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: