Hem > Kommunfullmäktige 2018, Kommunfullmäktige 2019 > KF: Nu är valen gjorda!

KF: Nu är valen gjorda!

Idag hölls årets sista sammanträde med kommunfullmäktige. En stor del av tiden ägnades åt val. En hel massa politiker skulle nämligen väljas in i kommunens nämnder och styrelser för fyra år framåt.

Mötet öppnades av ålderspresident Lutz Rininsland, dagen till ära iklädd slips. Det första ärendet var val av ny ordförande för kommunfullmäktige. Och till ordförande för mandatperioden valdes Annalena Levin från centerpartiet. Det är inte ofta som en kvinna har svingat klubban i kommunens högsta beslutande församling, men nu var det äntligen dags. Och Levin (till höger på bilden nedan) gjorde ingen besviken. Hon ledde sammanträdet på ett föredömligt sätt.

Rininsland fick därmed sätta sig på sin plats i salen bland de andra 50 ledamöterna. (Och tog då också av sig slipsen…) Därpå valdes Dan Åberg (M) till 1:e vice ordförande och Anneli Guilotte (S) till 2:e vice.

Jag tänkte i denna blogg helt enkelt redovisa vilka personer som blev valda till de olika nämnderna, rakt upp och ner. (Jag redovisar dock inte riktigt alla val.)

Kommunstyrelsen:

Benny Augustsson valdes till kommunstyrelsens ordförande. Han blir därmed Vänersborgs nye ”statsminister”. Gunnar Lidell blev 1:e vice ordförande och Bo Carlsson 2:e vice.

Barn- och utbildningsnämnden:

Mats Andersson fortsätter som ordförande i nämnden, i varje fall i två år. I TTELA sades det ju i en artikel för ett tag sedan att Andersson och Carlsson skulle byta plats efter halva mandatperioden. Det skulle betyda att Mats Andersson blev kommunalråd och Bo Carlsson ordförande i BUN. Vi får se. Gunnar Henriksson blev 1:e och Christin Slättmyr 2:e vice ordförande.

Kultur- och fritidsnämnden:

Ordförande blir Hans Norén och vice ordförande Kristina Edvinsson.

Socialnämnden:

Dan Nyberg fortsätter som ordförande, denna mandatperiod med Henrik Harlitz som 1:e och Ann-Britth Fröjd som 2:e vice ordförande.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden:

Ordförande blir Ann-Marie Jonasson och Piotr Gabrys vice.

Samhällsbyggnadsnämnden:

Ny ordförande för mandatperioden blir Anders Wiklund och vid sin sida får han Tor Wendel och Åsa Johansson.

Byggnadsnämnden:

Även i denna nämnd fortsätter den tidigare ordföranden, dvs Bo Dahlberg. Vice ordförande blir Gunnar Bäckman.

Och till sist Kunskapsförbundet Väst:

Här tillsätter Trollhättan ordförandeposten, men denna mandatperiod är båda vice ordförandena från Vänersborg. Madelaine Karlsson blir 1:e vice ordförande och Henrik Josten 2:e vice.

Det förrättades fler val, men jag stannar där. Det finns nog anledning att återkomma vid ett senare tillfälle med kommentarer kring valen. Precis som det finns lite annat att berätta om vad som hände på sammanträdet idag.

PS. Jag gjorde en ändring i tabellen om kommunstyrelsen. Mathias Olsson (SD) valdes som ersättare. (20/12)

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: