Hem > KFV 2020, Kunskapsförbundet Väst > Vad händer i KFV?

Vad händer i KFV?

Det är ju inte mycket som är som vanligt just nu. Och inte heller Kunskapsförbundet Väst (KFV) är som vanligt…

Direktionens möten är inställda, men ordförande räknar med att ett distansmöte kan hållas den 23 juni. Vi får hoppas det. Däremot träffas förbundets presidium varannan vecka. Presidiet består av ordförande Maud Bengtsson (S), Henrik Josten (M) och Madelaine Karlsson (S),

De beslut som inte kan vänta fattas genom så kallade ordförandebeslut.

“Det här är ingen önskvärd situation.”

Skriver ordförande Maud Bengtsson i ett brev till ledamöter och ersättare i direktionen.

Det är inte heller någon önskvärd situation på Kunskapsförbundets tre gymnasieskolor. Det är distansundervisning som gäller. Och det sätter naturligtvis både elever och lärare på prov. Men vad vi har fått veta så går det ganska bra. Många lärare har ju erfarenhet av distansundervisning sedan tidigare.

“Det har varit särskilda utmaningar i arbetet med bedömningar för betygssättning, att uppnå balans i arbetsbördan och variation i undervisningen för elever samt att fånga upp elever som inte är vana vid att jobba på distans och digitalt.”

Skriver Maud Bengtsson och förbundsdirektör Johan Olofson i informationsbrevet till direktionen.

Ett särskilt fokus har lagts på eleverna i åk 3, som ska ta sin examen, och på elever i behov av extra stöd och hjälp.

Det är också så att gymnasiesärskolans elever har undervisning på plats i skolan. Även elever på andra utbildningar kan komma in till skolorna vid t ex bedömningar eller praktiska moment. Arbetet sker då självklart i mindre grupper.

Det har pågått diskussioner i landet kring skolmaten. Kunskapsförbundet har delat ut ett begränsat antal matlådor under hela den här perioden, men från och med igår tisdag erbjuds lunchlådor till alla elever.

En annan viktig fråga för eleverna är studentfirandet. Det såg vi t ex i en insändare i gårdagens TTELA. (Se TTELA “Borde kunna träffas en dag under ordnade former?”.) Hur studenten ska arrangeras i Kunskapsförbundets skolor var inte klart vid tiden för utskicket av informationsbladet. Då arbetade rektorer och representanter för eleverna med att ta fram förslag.

En positiv nyhet i bedrövelsens tider är att KFV har tagit fram flera utbildningar, på delen vuxenutbildning, tillsammans med NÄL och Trollhättan. Det handlar t ex om att snabbutbilda undersköterskor. De ska kunna arbeta i intensivvården och på äldreboenden. Hittills har över hundra personer utbildats.

Maud Bengtsson och Johan Olofson meddelar också förbundets politiker att KFV visar ett överskott det första kvartalet. Det är möjligt att det är minskade personalkostnader som är orsaken till detta. Det är nämligen fler än beräknat som är sjukskrivna eller tar ut vård av barn. Och det är ju naturligtvis egentligen inte särskilt positivt. Men det finns många osäkerhetsfaktorer just nu och det är svårt att göra prognoser.

Vi får hoppas att de här tuffa tiderna snart tar slut. Och att det blir som vanligt igen…

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: