Prioritera skolan!

Vänsterpartiet Vänersborg har, som jag skrivit i en tidigare blogg, producerat ett antal flygblad. Texterna är oftast hämtade från den valtidning som vi i partiföreningen arbetade fram strax innan sommaren. Och som vi delar ut inför valet. Vi tänkte även dela ut flygbladen fram till valet.

Jag har publicerat några av flygbladen här på bloggen. Längst ner kan du hämta de som jag hittills har publicerat – som pdf-filer. Här kommer ytterligare ett flygblad, om skolan.

Har du några frågor eller vill diskutera något särskilt, så är du välkommen till Vänsterpartiets valstuga vid Torget imorgon lördag kl 10.00-13.00.

==

Skolan är den enskilt viktigaste faktorn för att ungdomar ska klara sig bra i livet. De får kunskaper inför framtiden och ju högre meritpoäng ju bättre förutsättningar att senare kunna ta en gymnasieexamen och även klara sig bättre i arbetslivet. I skolan lär de sig också att samspela med andra människor och förstå hur andra mår och känner.

Ungefär 1/3 av eleverna i Vänersborg beräknas vara i behov av någon form av särskilt stöd. Alla elever måste få det stöd de behöver. Klasstorleken i åk 7-9 har utökats till 29 för att frigöra resurser till elever i behov av stöd. Klasserna måste bli mindre. Det är också självklart att alla elever ska få chans att utvecklas så långt som möjligt.

Vänsterpartiet vill satsa betydligt mer på skolan och i den satsningen är lärarnas arbetsmiljö en nyckelfråga. Det är viktigt att lärarna får syssla med det de kan bäst, undervisning. Elevhälsan måste förstärkas, fler speciallärare, lärarassistenter och “elevcoacher” måste anställas. Ett tvålärarsystem kan vara en framkomlig väg till en bättre arbetsmiljö och bättre kunskapsresultat. Fler vuxna i skolan är en förutsättning för en trygg skolmiljö som präglas av arbetsro.

==

Anm. Här kan du ladda hem de flygblad som Vänsterpartiet Vänersborg har producerat hittills:

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: