Hem > Val 2022 > I startgroparna

I startgroparna

Det råder fortfarande politisk stiltje i Vänersborg. Politikerna tycks dra ut så mycket som möjligt på sommarferierna. De vet att snart kommer valrörelsen in i ett intensivt skede och då är det slut med allt som heter lugn och ro.

Det råder kanske inte total stiltje. Det var nog att ta i. Faktiskt har Vänsterpartiet, Medborgarpartiet och Sverigedemokraterna öppnat sina “valstugor” på gågatan vid torget, partierna har synts till ett antal lördagar i juli. Även en och annan moderat har skådats i folkvimlet. Något parti har även synts till i Vargön och Brålanda rapporteras det från SD-håll. Jag antar att det betyder att det är SD som varit där.

Idag såg jag att de flesta andra partier hade förberett valrörelsen med att flytta valstugor till torget. Och faktiskt, socialdemokraternas valstuga och liberalernas valcontainer var bemannade. Det blev en liten trevlig pratstund med ”konkurrenterna” om vänersborgarnas röster. Så på lördag förväntas det att många politiker är på plats för att börja valspurten – och kanske svara på några av kommuninvånarnas frågor.

De politiska sammanträdena lyser också med sin frånvaro. Det är först den 16 augusti som det händer något av intresse. Då har byggnadsnämnden sitt första sammanträde för hösten. Och i byggnadsnämnd och -förvaltning händer det alltid saker. Det kan vänersborgarna vara övertygade om. Veckan efter har miljö- och hälsoskyddsnämnden samt socialnämnden sammanträden och när kommunstyrelsen möts den 31 augusti kan man nog säga att det politiska stiltjen är bruten för den här sommaren.

Bloggandet ligger också i startgroparna. Det jobbas med en längre serie bloggar om Magnus Larssons och Sikhalls historia från 2008, då Vänersborgs kommun hade förköpt/exproprierat delar av Larsson fastigheter. Det finns en hel del trådar i den historien som kan bli egna bloggar, t ex om Segelsällskapets klubbstuga, bryggor och båtplatser.

Det finns mer i Dalsland som är värt att titta närmare på. Det gäller t ex luktproblem i Brålanda. Denna gång handlar det dock inte om Dahlbergs Slakteri utan om Topp. Och flera i Brålanda undrar hur det går med det så kallade tågstoppet. Det kan vara värt att titta lite närmare på den frågan. Ursand och Grönvik ligger också i Dalsland, även om det är en person från Skara som är huvudperson där. Det lär förhoppningsvis hända en del kring Juta också. Byggnadsnämnden måste komma till en rimlig lösning som alla parter kan acceptera. Särskilt naturligtvis Bengt och hans fru.

Vi får se vad det blir av de planerade bloggarna. Jag väntar på svar och information från flera håll. En hel del bloggande kommer också ägnas åt kommande valdebatter och analyser av de olika partiernas kommunala valprogram osv.

Jag tror att partierna lämnar startgroparna på lördag och sedan ska konditionen förhoppningsvis räcka ända fram till målsnöret den 11 september.

Vi har några spännande veckor framför oss.

Kategorier:Val 2022
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: