Hem > nazism, Val 2014 > Valrörelsen fortsätter

Valrörelsen fortsätter

Det märks att valdagen närmar sig. Idag var det nämligen full fart på valrörelsen kring gågatan. Nästan alla partier delade ut flygblad. Fast inte socialdemokraterna. De delade som vanligt ut sina pastaslevar…

ulvskogOm nu inte pastaslevarna skulle få folk att rösta på dem, så hade socialdemokraterna också ett valmöte med EU-parlamentarikern Marita Ulvskog. Mötet drog en del människor, främst socialdemokrater då naturligtvis.

Ulvskog pratade bara rikspolitik. Hon hade exempelvis inga argument att komma med för att en flytt av hamnen till Vargön skulle vara en bra idé. Det kan i och för sig bero på att det inte finns några bra argument…

Moderaterna har mycket folk ute på stan. Det gör dock inte deras budskap trovärdigare.

Moderaterna gör stor affär av att det måste byggas mer i Vänersborg och att reglerna ska bli mindre, som de skriver, stelbenta. Men… Snälla… Ni har ju styrt Vänersborg i fyra år snart. Varför har ni inte gjort något åt det här?

Det är lätt att prata. Men jag tror att väljarna inser att de inför valet ska titta på vad partierna har gjort under den gångna mandatperioden, inte vad partierna säger att de vill den nästa…

Jag kan inte heller låta bli att höja på ögonbrynen över följande i moderaternas lokala valbroschyr:

”För att undvika alltför stora klasser vill vi bygga ut skolor eller bygga nytt där behoven finns…”

pinocchioAlla som följde debatten om skolstrukturen i Vänersborg inser att detta inte ens är en ”fri” tolkning av verkligheten, det är en ren och skär lögn. Moderaterna blåljuger.

Moderaterna har under de fyra senaste åren inte lagt ett enda förslag på en utbyggnad av någon skola eller byggandet av någon ny. Tvärtom. Hade moderaterna fått bestämma så hade en mängd landsbygdsskolor varit nedlagda för länge sedan.

Idag syntes också Centerpartiet och Sverigedemokraterna till, för första gången under valrörelsen. Men när det gäller Sverigedemokraterna skulle det ha kunnat kvitta. De hade en annons i TTELA i veckan om att alla vänersborgare kunde komma och ställa frågor. Dock var ingen av partiets två fullmäktigeledamöter på plats. Därför kunde ingen få svar på varför Sverigedemokraterna alltid lägger ner sina röster vid omröstningarna i kommunfullmäktige…

Det var bara Miljöpartiet och Folkpartiet som saknades i centrum denna lördag. Miljöpartiets frånvaro förvånar, medan Folkpartiets frånvaro antagligen kan förklaras med att de inte har så många aktiva medlemmar. Och detta trots att åtminstone två av dem bedriver en personvalskampanj. Bedriver och bedriver… Hur man nu kan göra det när man inte syns till. Det är Peter Göthblad och och en viss Ingrid Lindström folkpartiet(som är relativt nyinflyttad i kommunen tror jag) som propagerar för ett kryss på sig själva. Fast när jag tänker efter, de kanske får fler röster om de inte syns till…

Folkpartiet har förresten till skillnad från de andra partierna hyrt en affärslokal på gågatan. Den var stängd idag. Igen. Och enligt uppgift så har den inte varit öppen överhuvudtaget.

kristdemokratKristdemokraterna var lite sura över min förra blogg om valrörelsen. (Se här.) De saknade nämligen bild på sin valbyrå. Jag tar kritiken på yttersta allvar och reparerar härmed misstaget.

Idén till valbyrån är för övrigt stulen från Vänsterpartiet. vansterpartietTyvärr stjäl dock inte kristdemokraterna några andra vettiga idéer från Vänsterpartiet. Det är antagligen därför som det går så dåligt i opinionsundersökningarna.

Vänsterpartiet var naturligtvis också ute på stan. Som vanligt. Och imorgon söndag syns vi återigen. Då hälsar Jonas Sjöstedt på i sin gamla hemstad – i en paus mellan tågresan från Göteborg till Oslo. Sjöstedt håller tal på Gågatekrysset strax efter kl 12.

Kom gärna och lyssna på Vänsterpartiets vänersborgske partiledare.

jonas_sjostedt2

Imorgon kommer Vänersborg att vara med om en ytterst tragisk sak.

Imorgon söndag kommer vi att ha nazister i vår stad. Nazisterna ska ha ett offentligt möte. Det tror jag inte ens att det hände på 30-talet, men det låter jag vara osagt.

På kvällen kl 18.00 ska det nazistiska Svenskarnas Parti ha ett möte på Torget.

Många människor kommer för att protestera mot nazisterna. Dessutom arrangerar Svenska Kyrkan, Röda Korset och Rotary ett möte i kyrkan kl 18.00.

Så här står det i uppropet:antinazism

”[Vi vill] visa på alla människors lika värde, på kärleken och behovet av omtanke för varandra som drivkraft i samhället. … [och] för att visa vår solidaritet med människor som flytt från sina länder.”

I uppropet står det också:

”Stunden börjar med klockringning som både sprider info om samling men även en signal om fara för ökad rasism.”

Det är viktigt att vi så många som möjligt protesterar mot rasismen och de nazistiska krafterna! De är en skam för Sverige!

Slut upp!

Kategorier:nazism, Val 2014
  1. 24 augusti, 2014 kl. 10:08

    Precis, Stefan. Det har varit svårt att finna utrymme för att minska de största klasserna under den här perioden. Eftersom bland andra vänsterpartiet röstade emot vårt förslag i samband med struktutredningen. Ett av syftena med strukturutredningen var ju att kunna kraftsamla resurserna dit behoven finns (ex vis de norra och västra stadsdelarna) i stället för att sprida ut resurserna på ett inneffektivt sätt över små elevgrupper på många platser. Nu förlorade vi omröstningen, och kommunen fortsätter att lägga pengar på många små skolor i stället för att bygga ut där behoven är som störst. Vi är konsekventa och ärliga. Att anklaga oss för lögn är bara larvigt.

    Gilla

  2. Per Sjödahl.
    23 augusti, 2014 kl. 22:37

    MP fanns allt i centrum,men en bit bort från gågatekrysset. Nämligen på bakluckeloppisen. Själv befann jag mig i Vargön. Där var MP helt ensamma utanför Ica-Älgen.

    Gilla

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.