Hem > Allmänt Vänersborg > Vänersborgs födelsedag

Vänersborgs födelsedag

vbg_birthdayPå lördag, den 3 februari kl 10.00, slår kommunen upp sina portar för firandet av Vänersborgs födelsedag. Vänersborgs kommun fyller nämligen 374 år. Fast egentligen är det nog mer Vänersborgs stad som fyller år. Vänersborg fick nämligen sina stadsprivilegier den 1 februari 1644 av drottning Kristinas förmyndarregering under den berömde Axel Oxenstierna. Vänersborgs kommun är av betydligt senare datum. Det var inte förrän år 1974 som Vänersborg, Västra Tunhem, Frändefors och Brålanda slogs ihop till en kommun, Vänersborgs kommun.

Men visst är det Vänersborgs kommun som har födelsedag. Alla invånare i kommunen ska känna denna högtidsdag i sina hjärtan.vbg_birthday15_21 Eller i sina gommar och magar… Kommunen kommer nämligen, som brukligt är, att bjuda på kaffe och tårta.

I år är firandet förlagt till den inte helt obekanta bandyhallen Arena Vänersborg. Det beror på att kommunhuset renoveras och att det helt enkelt inte går att vara i de vanliga utrymmena. Dessutom har ju sessionssalen helt ”bommats igen”.

Besökarna kan efter tårtan studera ett flertal utställningar, bland annat så presenterar de flesta nämnderna sin verksamhet. Även Kunskapsförbundet Väst, Vänersborgsbostäder, Hunnebergs Kungajakt- och viltmuseum, NÄRF och Polisen finns på plats. Det finns naturligtvis också personer vid montrarna som man kan fråga, prata och diskutera med.

politikersoffaEn nyhet förra året var att det anordnades en ”politikersoffa”. Och det blir en sådan soffa i år också. Alla partier har fått en tid i soffan och då kan intresserade vänersborgare ta tillfället i akt att ställa ”kluriga” frågor till partiernas representanter, eller att framföra synpunkter på tillståndet i kommunen.

Politikersoffan startar kl 10.00 med att Vänsterpartiet tar plats. Du kan träffa Marianne Ramm och undertecknad där, och säkert kommer det att finnas fler vänsterpartister i ”närheten”. Sedan har de övriga partierna var sina 20 minuter i soffan.

Det brukar komma många besökare till kommunens födelsedag. Och så tror alla att det blir även i år, även om det finns en viss osäkerhet om arenans dragningskraft… Det man kan hoppas på är att det kommer fler ungdomar till firandet.

arenavbg2014

Arrangemanget är ett unikt tillfälle att ställa politiker och tjänstemän till svars för vad som händer och inte händer i Vänersborgs kommun.

Födelsedagsfirandet håller på till kl 13.00 – nu på lördag alltså.

Välkomna!

 1. Lars S
  31 januari, 2018 kl. 18:01

  Vill bara påpeka att Arena Vänersborg är inte bara Bandy !!!
  Kolla faktan !!!

  • LasseVbg
   1 februari, 2018 kl. 10:11

   Likväl en bandyhall…

  • Pontus
   1 februari, 2018 kl. 20:34

   Ungefär som att säga att tingsrätten inte är en domstol för att de har toaletter. Man kan ju gå in och kissa också, alltså är det inte en bandyhall…

   Jag vill nog kalla det bandyhangar. Håller taket tätt nu eller är det därför de stänger serviceboendena i kommunen, för att taket ska lagas?

 2. Ammi
  31 januari, 2018 kl. 17:11

  Är detta teckenspråk tolkat?

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: