Hem > Allmänt Vänersborg > Nytt skede i livet

Nytt skede i livet

Så då har man gått in i ett nytt skede i livet…

Jag gjorde i fredags min sista dag i arbetslivet, idag är jag pensionär. Det har jag sett fram emot under många år. Vi får se om det blir lika bra som jag hoppas, och förmodar. Men mer tid till bloggskrivande och barnbarn ska det väl bli… Om nu inte någon slags “lathet” inträder – och man får ha hälsan i behåll.

Pensioneringen började med några undantag. I lördags blev det pasta på Fridamäss, något som undertecknad LCHF:are bara ätit en gång på 9 år och det var på en utlandsresa. Ja, det blev faktiskt en glass också… Det var svårt att stå emot alla de italienska läckerheterna på torget.

Det var för övrigt ett fantastiskt arrangemang och det syntes att vänersborgarna uppskattade det. Det var människor på torget och i stan närhelst man gick förbi. Och det var motorcyklar, brandbilar, loppmarknad och musikunderhållning. Det är kul att det finns annat än öltält som lockar, tänkte jag lite hädiskt på lördagseftermiddagen…

Igår söndag blev det mer som vanligt. Vänsterpartiet i Trollhättan och Vänersborg hade möte. Partikongressen i maj ska anta ett nytt partiprogram och mötesdeltagarna fick en inblick i programmets upplägg och innehåll. Och hur författarna har resonerat. Det var lite spännande.

På onsdag sammanträder kommunstyrelsen, så en del av helgen, liksom förmiddagen, har ägnats åt att läsa politiska handlingar. Men de återkommer jag till. Om inte latheten sätter in…

Och i eftermiddag är det den officiella invigningen av den nya förskolan i kvarteret Hönan på Belfragegatan.

Den är efterlängtad. Det krävdes 3-4 beslut i barn- och utbildningsnämnden, jag har tappat räkningen, innan spaden sattes i jorden… Men nu är den mycket fina och välplanerade förskolan äntligen på plats.

Så politiskt sett har pensionärstiden börjat som tiden i arbetslivet slutade…

 1. Tobbe Samuelsson
  2 september, 2019 kl. 15:22

  Lycka till med pensioneringen.

 2. Ulla-Britt Pettersson
  2 september, 2019 kl. 15:20

  Oj, den tredje som får gå ??? På kort tid.

  Och locket läggs på som vanligt.

  Måste vara trångt i den kastrullen.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: