Hem > Nyheter och politik > Nyhet: Kommundirektören uppsagd

Nyhet: Kommundirektören uppsagd

En sensationell nyhet har släppts på kommunens hemsida – kommundirektör Pascal Tshibanda är uppsagd! (Se ”Kommundirektören uppsagd”.)

Så här meddelar kommunen händelsen på hemsidan:

”Med omedelbar verkan har Vänersborgs kommundirektör Pascal Tshibanda sagts upp från sin tjänst.

Beslutet från måndagen den 2 september är undertecknat av våra tre kommunalråd Benny Augustsson, Gunnar Lidell och Bo Carlsson. I motiveringen står:

”På grund av bristande förtroende och att vi inte delar synen på hur ledarskap ska bedrivas i Vänersborgs kommun så upphör din tjänst som kommundirektör…”.

En process för att rekrytera en ersättare har redan satts igång. Katrin Siverby går in som t.f. kommundirektör från och med i dag. Hon har tidigare fungerat som biträdande kommundirektör.

Parterna har förbundit sig att inte ytterligare kommentera beslutet.”

Min erfarenhet, som politiker ”utanför kommunhuset”, av Pascal Tshibanda är enbart positiv. Men den synpunkten delas tydligen inte av dom som arbetar närmast honom. Det är noterbart att alla tre kommunalråd är överens.

Det finns säkert anledning att återkomma. Som läget är just nu, så har jag inga detaljer – inte mer än ”brister i ledarskapet” och rykten om ”samarbetssvårigheter”. Hade kommundirektören däremot gjort något uppseendeväckande så hade med all sannolikhet både jag och andra utanför kommunhuset fått höra talas om det. Det har emellertid inget som helst att göra med skandalen kring renoveringen och ombyggnaden av kommunhuset. Det kan redan nu konstateras.

PS. Ser nu att TTELA har nyheten på sin hemsida – ”Kommundirektören uppsagd

PPS. Det var en tuff början på pensionärslivet, två bloggar på en dag – se ”Nytt skede i livet”.

Anm. Jag gjorde några redigeringar av texten kl 15.00.

Kategorier:Nyheter och politik
 1. rune
  2 september, 2019 kl. 18:23

  När man rekryterar en ledare som ska leda en hel kommun är det en lång rekryteringsprocess och urvalskriterierna är många och avancerade. Så var det också under hela våren 2018. Pascal har ju gediget kunnande och bara suttit på posten ett år. Under denna tid hinner inte en kommunchef ställa till oreda såvida inte några krav för en gång skull hade börjat ställas på chefer på kommunens ledningsnivå samt mellanchefer.

  Minns att kommunen skrev i pressmeddelandet vid tillsättandet för ett år sedan att Pascal även hade erfarenhet av frågor som är viktiga för kommunen i framtiden.
  Minns också att Lidell öppet redovisade i ttela att han helst hade sett någon annan som kommundirektör och det är klart att ett sådant uttalande hänger i.

  Det är svårt att vara ny kapten på en bojort när stora delar av besättningen sitter på sina gamla poster och är trötta, griniga, centralortsfixerade och inte vill titta åt horisonten. Besättningen ser bara kompisarnas ryggar som de vill klappa.
  Jag hade sett att kommundirektören fått vara kvar och hellre sett nya människor som kommunalråd, verksamhetschefer och förvaltningschefer.

 2. Pontus
  2 september, 2019 kl. 15:28

  Det händer mycket i Vänersborgs kommun, frågan är åt vilket håll det egentligen går. Går kommunen från bandykorruption till besparingskaos?

 3. Lennartblomberg
  2 september, 2019 kl. 15:03

  Det var verkligen tråkigt! Har haft fullt förtroende för honom.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: