Hem > Allmänt Vänersborg, Fotboll > Vänersborgs födelsedag – och en rättelse

Vänersborgs födelsedag – och en rättelse

vbg_birthday15_4Igår firade Vänersborgs kommun sin 371:a födelsedag. Fast egentligen var det väl själva Vänersborgs stadvbg_birthday15_2 som firade. Kommunen med sitt nuvarande utseende har ju inte så många år på nacken.

Enligt kommunens egna uppgifter (se här) hittade hela 550 personer till kommunhuset. I cafeterian bjöds på kaffe och tårta. Som i vanlig ordning gick åt. Men denna gång var kommunen bättre förberedd på den stora publiktillströmningen. Till skillnad från förra året då all tårta tog slut.

vbg_birthday15_1Vänersborgarna möttes med musik i entrén och i de inre delarna av foajén stod politiker och tjänstemän uppställda för att beredvilligt svara på frågor från vänersborgarna. Flera av besökarna hade som sig bör många idéer och förslag till förbättringar i kommunen.

Vänersborgarna bjöds också på information om vbg_birthday15_5kommunens internationella kontakter och de kunde också studera affischer och utställningar.

Det är ett bra initiativ med att öppna kommunhuset. Och vänersborgarna kommer, de är intresserade. Kanske skulle man dock kunna önska att fler ungdomar sökte sig till maktens centrum, till kommunhuset alltså.

Jag tror att kommunen skulle öppna sina portar för fler sådana här ”öppna hus”. Vänersborg skulle ju också kunna fira kommunens, hela kommunens, födelsedag… (Det var faktiskt 40-årsjubileum förra året. 1974 slogs Vänersborg, Västra Tunhem, Frändefors och Brålanda ihop till Vänersborgs kommun.)

Kanske skulle kommunen också kunna bjuda på några politiska diskussioner kring aktuella frågor.

Jag vill också göra ett tillrättaläggande angående gårdagens blogginlägg.

vifI bloggen, ”Kommunens fotbollsskolor”, skrev jag att den fotbollsskola som Vänersborgs IF ordnade i somras i samarbete med Vänersborgsbostäder var den enda som Vänersborgs IF ordnade.

Det var fel. Fel, fel!

Vänersborgs IF ordnade också en ”vanlig” fotbollsskola, där deltagarna i vanlig ordning fick betala en avgift för att delta.

Vänersborgs IF framhåller också att den fotbollsskola som ordnades gratis i samarbete med bland annat Vänersborgsbostäder tillkom på initiativ av Vänersborgs IF.

Jag ber om ursäkt.

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: