Ny curlinghall?

curlingJag läser i diariet att Curlingklubben Vänersborg sedan en tid tillbaka har framfört planer på att en ny curlinghall ska byggas vid Idrottscentrum, någonstans vid Arena Vänersborg:

”kortsidan av Arenan utmed Gropbrovägen.”

Fast jag blir inte riktigt klok på var detta är – är det på rugbyplanen?

Curlingklubben har i många år önskat sig en egen hall. Och många i klubben anser sig också ha blivit lovade en… Av en viss S Anders Larson i samband med att arenan byggdes…

Hur som helst, det verkar som att en sådan här arena fortfarande diskuteras.arena_vanersborg_interior

En ny arena – med is.

Tänk, jag trodde att curlingen skulle hålla till i Arena Vänersborg för all framtid… Det var ju ett av argumenten i fullmäktige den där ödesdigra kvällen den 20 juni 2007. Ja, inte bara curling skulle hålla till i arenan förresten. I varje fall inte enligt kommunstyrelsens nuvarande ordförande Marie Dahlin (S) (hör här, 2.20 min in på klippet):

Marie_Dahlin2”så det här beslutet för mig är en satsning på dom tjejer som rider, dom tjejer som utövar gymnastik, åker konståkning, spelar hockey, bandy och curling.”

Inte bara de som sysslade med curling skulle använda arenan, till och med de som red skulle göra det!

Men alltså, inte ens en issport som curling vill vara kvar i arenan. Fast de enligt uppgift trivs…

Men jag förstår curlingklubben… Om bandyn har fått en alldeles egen lekplats för 300 miljoner, så varför kan inte en annan issport, som dessutom antagligen har fler utövare i världen än bandy, också få en egen?

Försöka duger typ…

Eller?

Nä, planerna har tydligen gått ett steg längre.

”På kommundirektör Ove Thörnkvists önskan har en arbetsgrupp bildats med Peter Nilson som sammankallande.”

pengapaseArbetsgruppen har redan träffats ett antal gånger och har vad jag förstår kommit en bit i planeringen. För nu begär curlingklubben 50.000 kr av kommunen för att en ritning ska bli gjord för hur överföringen av kyla/ventilation kan ske mellan en ny curlinghall och den ”gamla” arenan.

Jag tror inte att något är beslutat om en ny curlinghall. I varje fall finns det inget politiskt beslut, och det är ju det som gäller. Planerna finns inte heller med i den Mål- och resursplan som fullmäktige antog i november.

Men, är planerna långt framskridna, vilket jag inte vet, men som det verkar, så är väl tipset att något av de styrande kommunalråden har gett grönt ljus. Lite så där mellan skål och vägg typ…

Och vem vet, kanske kan en ny curlinghall kombineras med gymnastik, konståkning och ridning…

 1. Pontus
  16 augusti, 2015 kl. 20:58

  …A’la banankommun, sa Shit

  Kan inte kommunen bygga en pyramid på sanden? Jag har tipsat polisen om att någon har lagt hallucinogener i ventilationsanläggning på kommunhuset.

 2. Roy Andersson
  16 augusti, 2015 kl. 19:51

  Det finns idrottsföreningar som förmedlar rättstänkande till våra unga och så finns det dom andra. Dom anständiga idrottsföreningarna betalar den faktiska och marknadsmässiga kostnaden för de anläggningar dom använder i sin verksamhet. I Vänersborgs kommun finns 5-10 sådana föreningar.

 3. 16 augusti, 2015 kl. 09:51

  Med tanke på att det finns hallar med is så det räcker och blir över och curlingklubben tydligen både får plats och tid i arenan, varför en hall åt dem?
  Jag motionerade om (utredning av) friidrottsanläggning värd namnet för 4-5 år sedan och tycker väl att den borde kommit före en curlinghall.
  Märkligt, sa Bull …

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: