Hem > bad, sommarläsning > På jakt efter gömda platser

På jakt efter gömda platser

Häromdagen försökte jag hitta en av kommunens glömda badplatser. I varje fall finns badplatsen vid sjön Bollungen inte med på kommunens badkarta. Det visade sig att badplatsen också var gömd. I varje fall för mig…

Jag lyckades inget vidare, trots en del bilkörning fram och tillbaka och trots en promenad på närmare 2 km bland myggor och andra flygfän i den dalsländska landsbygden. Dock inga fiskmåsar… Det gick inte att hitta badplatsen. Det är nog så att de som vet var badplatsen är belägen inte vill ha dit främmande människor från stan…

bollungen

Eller, vem vet – jag kanske åkte till fel sjö… Hur som helst, här är i varje fall en bild på badplatsen från Sundals Ryrs byalags hemsida – klicka här. Badplatsen sköts om av byalaget i Sundals Ryr och här hjälper kommunen inte till med någonting. Och tänker inte göra i framtiden heller…

Likadant var det med dalsländska fornminnen. Hur jag än letade så hittade jag inga. Hade jag åkt fel igen? Eller berodde det kanske på att fornminnet i fråga inte längre fanns där…?

fornminne_juli17

Jag hittade i varje fall till slut hem till den trygga centralorten i kommunen – efter en vådlig färd på Gestadvägen. Det är bedrövligt att inget har gjorts åt vägen under alla dessa år, särskilt som VA har grävts längs vägen på diverse sträckor. Inte ens en cykelväg har anlagts i samband med arbetet. Jag vill minnas att Marianne Karlsson (C) motionerade i frågan en gång i tiden, att slå ”två flugor i en smäll” typ. Men inte ens nu, när centern är med och styr, så har någonting gjorts.

Nästa gång blir det nog båt till Gestad, och Sikhall. Vänern är nog säkrare än Gestadvägen… Fast till badplatsen i Bollungen går det nog ingen båt.

Kategorier:bad, sommarläsning
 1. larsson
  13 juli, 2017 kl. 23:58

  Klockan är midnatt och här i Väne-Ryr avverkar man buskagen längs järnvägen. Det är omöjligt att gå till sängs och ett flertal innevånare ser med häpnad förödelsen, Det enda skydd som finns försvinner så att vi grundligt kan betrakta grafitimålade godsvagnar.

 2. Vrene Persson
  9 juli, 2017 kl. 21:15

  Bollungen, en jätte fin och välskött badplats med grillplats och bord jag besökte nyligen. Kan rekommenderas!

 3. Eva josefson
  9 juli, 2017 kl. 21:14

  Jag har badat där sedan jag var litet barn. Med bil fr Vbg mot årbol, fortsätt och efter den tvära kurvan där du ser sjön, kör förbi 2-3vita hus, och på den raksträckan går stigen ner till badet. Fråga folk där, vetja. Lycka till.

  • 9 juli, 2017 kl. 21:29

   Jag stannade vid de husen och vände tillbaka. Jag trodde att jag hade kört för lång!

 4. Pia Sturm Nordh
  9 juli, 2017 kl. 19:26

  Jag kan visa dig var badplatsen vid Bollungen ligger. Dessutom har min granne fixat en brygga vid Mörktjärn som alla får använda. Dessutom finns det en badplats vid Myrsjön.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: