Hem > Centerpartiet, S, Val 2018 > Vallöftena haglar redan! (1/3)

Vallöftena haglar redan! (1/3)

Det märks att det närmar sig val. Den tystnad som har rått från de politiska partierna under de senaste 4 åren har börjat brytas. Partier som vänersborgarna knappt visste fanns har tagit sig ton. Hade det inte varit för TTELA:s förkärlek att intervjua kommunalråden i tid och otid, i synnerhet kommunstyrelsens ordförande, så hade nog även socialdemokraterna och moderaterna varit tämligen okända i kommunen.

Men nu närmar sig valet och då vaknar de andra partierna ur sin Törnrosasömn. De vill nämligen ha vänersborgarnas förtroende att styra kommunen. Och då gäller det att lova – vitt och brett, stort och smått, guld och gröna skogar… Valbroschyrer och valmaterial produceras, insändarspalterna fylls av löften och några partier kan man till och med skymta ute på stan. Rösta på oss så lovar vi detta. Och detta. Och detta…

Ni som har följt med oss i Vänsterpartiet på hemsidan, Facebook, Twitter och bloggar vet vad vi har gjort under mandatperioden, ni vet vilka åsikter vi har och vad vi har åstadkommit. Egentligen behöver vi inte något valmaterial, vi har ju ”kampanjat” i 4 år…

Socialdemokraterna och centerpartiet, eller rättare sagt Marie Dahlin (S) och Bo Carlsson (C), har börjat sin valkampanj med att skriva några debattartiklar i TTELA. Den senaste (se ”Ett bättre klimat för företagen i Vänersborg”) handlade om hur viktigt det är med ett fungerande näringsliv i kommunen. Dahlin och Carlsson skriver om bostadsbyggande och biogas. Och visst är det viktiga frågor, men det är inga frågor som det råder någon som helst delade meningar om mellan de politiska partierna om. Alla är ju överens! Men läsarna kan lätt bibringas den uppfattningen när Dahlin och Carlsson hela tiden skriver ”vi”. Man får lätt intrycket att ”vi”, det är Marie och Bosse. Och inte de andra… Det är säkert också det som är deras mening…

Dahlin och Carlsson går emellertid några steg längre i jakten på röster. De skriver att Vänersborgs kommun kan bli självförsörjande på el tack vare biogasen och vindkraften. Men då är jag nog inte ensam om att undra i vilken värld de lever i. Jag menar, hur realistiskt är detta på en skala…? Jag skulle kunna förstå det om det hade varit miljöpartister som närde denna orealistiska önskedröm, men socialdemokrater och centerpartister?

Marie Dahlin (S) och Bo Carlsson (C) ser också ett nytt industriellt centrum växa fram i Vargön. Och de förhoppningarna har naturligtvis även andra partier. Vänsterpartiet har t ex medverkat i satsningen på Wargön Innovation, vilket vi gjorde i syfte att lägga den första viktiga ”pusselbiten”. Men Dahlin och Carlsson går sin vana trogen längre i förhoppningarnas och fantasins värld… De skriver:

”Att flytta hamnen till Vargön är ett naturligt steg i den processen.”

Och då pratar vi kommunala investeringar på hundratals miljoner kronor… Det kan röra sig om så mycket pengar att satsningen på arenan ter sig liten… Det här vill Dahlin och Carlsson övertyga vänersborgarna om. Rösta på oss så ska vi flytta hamnen – och tusentals jobb skapas. Eller?

Och detta i ett läge där det inte ens finns skolor för kommunens elever att gå i – där barn- och utbildningsnämnden tvingas hyra in ett 20-tal moduler. Och där samma Dahlin och Carlsson beordrar barn- och utbildningsnämnden, och socialnämnden, att leta besparingar nästa år. Ska barnen och ungdomarna, de gamla och sjuka betala Dahlins och Carlssons önskedrömmar?

Kategorier:Centerpartiet, S, Val 2018
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: