Hem > Sverigedemokraterna, Val 2018 > Vallöftena haglar redan! SD. (3/3)

Vallöftena haglar redan! SD. (3/3)

När det gäller vallöften som haglar tar ändå sverigedemokraterna priset. De har som vanligt inget större hum om vad som är kommunala frågor och inte. Eller för den del hur det ser ut i kommunen. Och vet man inte hur det ser ut så blir ju vallöftena ännu tommare och meningslösare än vanligt. Löftena har helt enkelt  inget att göra med verkligheten i Vänersborg… Men inte nog med det. Flera av vallöftena kan för all del låta ”fromma” och ”snälla” och därmed helt ok, men de är inte politiska. Frågorna sköts av professionen.

Rent generellt kan man också säga om alla löften att det är inga som sverigedemokraterna har drivit under denna mandatperiod. Så jag undrar vad de är värda när de helt plötsligt ”poppar upp” inför ett val…? 

Två exempel på SD:s vallöften från det sociala området:

”Att vårdtagare får en begränsad personalrotation.”

Ska detta löfte kunna genomföras i Vänersborg så måste socialnämnden definitivt få mer pengar. Och mer pengar till socialnämnden – nä, det är inget som sverigedemokraterna verkar för…

”Ge möjlighet till fortsatt boende med sin partner när vårdbehovet ökar.”

Socialförvaltningen fick för några år sedan beskedet av politikerna att ”ge möjlighet till fortsatt boende med sin partner”. Och det fungerar…

Sverigedemokraterna vill återinföra profilklasserna. SD har liksom moderaterna inte förstått att detta inte är något som kommunen bestämmer. Det är rektorn som enligt lagen beslutar om profilklasser.

SD vill också ”införa läkarintyg” för att elever ska få specialkost. Här visar sverigedemokraterna återigen sin okunnighet. Redan idag är det så att eleverna bara får specialkost av medicinska skäl! Begäran av specialkost går alltid via skolsköterskan. Det här kan SD:arna läsa om på kommunens hemsida… (Se ”Specialkost”.)

Fast jag antar att SD egentligen tänker på halal-mat… Och i sin iver att förbjuda denna så hamnar SD helt fel. Som vanligt. För övrigt tror jag inte att SD:arna känner till att det inte serveras halal överhuvudtaget i Vänersborgs skolor…

Från kommunens hemsida:

”I skolrestaurangerna serverar vi två dagens lunch varav en alltid är ett vegetariskt alternativ, eleverna kan fritt välja mellan rätterna.”

Surprise sverigedemokrater!

Sverigedemokraterna är nog det enda parti i kommunen som har vallöften under rubriken ”kulturarvsfrågor”. Vi får se om dessa vallöften lockar vänersborgarna:

  • ”Det svenska språket ska i så stor utsträckning som möjligt användas i tal och skrift i kommunens kommunikationer.”
  • ”Kommunala bidrag ska enbart gå till föreningar vars syfte är förenligt med det demokratiska samhällets värderingar.”

Det är ganska fantastiskt. SD vill få invånarna i Vänersborg att tro att kommunens information, handlingar, hemsida, utskick osv i första hand skrivs på andra språk än svenska. Det är helt makalöst. SD påstår, eller antyder, något som är osant, och argumenterar sedan mot sitt eget felaktiga påstående. ”Fake argumentation!” skulle man kanske kunna säga. På samma sätt antyder Ola Wesley, Kurt Karlsson och de andra på SD:s valsedel att kommunen stödjer typ organisationer som arbetar för diktatur. Det är absurt.

Man blir kall…

Naturligtvis avslutar sverigedemokraterna uppräkningen av vallöften med några utfästelser kring integration. Det första vallöftet är symptomatiskt:

”Verka för en avveckling av Sveriges största asylboende på Restad Gård.”

Jaha? Och hur ska sverigedemokraterna i Vänersborg göra det? Asylpolitiken är en statlig fråga och Restad Gård är privat. Hur ska SD verka i de kommunala församlingarna för att förverkliga detta vallöfte?

Nä, och detta vet sverigedemokraterna i Vänersborg om. Eller borde veta. Man kan aldrig vara säker… Det finns, som jag ser det, bara ett syfte med dessa felaktiga (falska kanske är ett bättre ord) vallöften. Och det är att sverigedemokraterna fiskar i grumliga, bruna vatten. De spela på främlingsfientlighet och rasism – och hoppas att de primitiva mänskliga känslor som de kan framkalla ska få folk att rösta på SD.

Jag kan inte hjälpa att sånt får mig att må illa.

Det finns nog anledning att återkomma till sverigedemokraterna senare med en utförligare analys av vad partiet står för.

PS. Detta var del 3. Del 1 publicerades den 28 juli – ”Vallöftena haglar redan! (1/3)” – och del 2 den 29 juli – ”Vallöftena haglar redan! L+M. (2/3)”.

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: