Hem > förskolan, Val 2022, Vänsterpartiet > Prioritera barnen och förskolan!

Prioritera barnen och förskolan!

Vänsterpartiet Vänersborg har producerat ett antal flygblad. Texterna är oftast hämtade från den valtidning som vi i partiföreningen arbetade fram strax innan sommaren. Vi tänkte dela ut flygbladen fram till valet.

Jag tänkte publicera flygbladen här på bloggen. Längst ner kan du hämta dem som pdf-filer.

Imorgon lördag kan du besöka Vänsterpartiets valstuga på Edsgatan mellan Torget och Plantaget. Vi finns där kl 11.00-13.00. Har du frågor eller vill diskutera något – kom!

==

Framtiden börjar i förskolan. Barn som går i en fungerande och bra förskola har betydligt bättre förutsättningar i livet än många andra barn. Särskilt viktig är förskolan för barnens språkutveckling. En god språklig start är en förutsättning för social inkludering och barnens framtid. Barngrupperna i förskolan måste anpassas efter barnens behov. Det innebär oftast mindre barngrupper. Det behövs fler pedagoger och annan personal i förskolan. Ökad personaltäthet är en förutsättning för trygga relationer och en förbättrad arbetsmiljö.

Fritidshemmens kvalitet ska förbättras och elevgruppernas storlek ska minska. Fritids ska stödja elevernas sociala utveckling och erbjuda en meningsfull fritid.

Fria arbetskläder är en jämställdhetsfråga. I kvinnodominerade yrken som i förskolan och på fritidshemmen får ofta de anställda själva stå för kläderna. Detta är könsdiskriminering. Självklart ska personalen ha fria arbetskläder.

==

Anm. Här kan du ladda hem de flygblad som Vänsterpartiet Vänersborg har producerat hittills:

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.