Hem > KF > Kommunfullmäktige och Agnes Carlsson

Kommunfullmäktige och Agnes Carlsson

Det finns mycket att blogga om just nu… En medborgarundersökning visar att vänersborgarnas förtroende för politikerna är lägre än någonsin, Vänersborg har blivit utsedd till Sveriges kandidat för att arrangera bandy-VM och Bert Karlsson ska arrendera Ursand. Jag får återkomma till alltihop detta – det finns mycket att kommentera.

agnes3För idag måste ju bara en politisk blogg handla om kommunfullmäktige – och Agnes.

Agnes Carlsson!

Agnes var i sessionssalen på kommunhuset ikväll – på kommunfullmäktigesammanträdet. Hon var där för att ta emot Vänersborgs kulturpris! Jag satt på första parkett, plats nummer 16.

Och tog kort…

Agnes fick kulturpriset på grund av sin verksamhet för speciellt värdefulla insatser på det kulturella området. Lars G Blomgren, Kulturnämndens ordförande, sa att Agnes inte bara ”har blivit Agnes med hela svenska folket” – hon är också ”på väg att erövra hela världen”.

Och det stämmer ju.

Agnes höll ett litet tacktal, men det blev ingen sång. Hon lovade dock att komma tillbaka till hemstaden för att framföra en låt som hon håller på att skriva och som ska heta:

Lilla Paris.

Innan Agnes gick var jag ju bara tvungen att få ett kort taget…

agnes2

Agnes har varit hemma i min källare en gång i tiden – inte för att besöka mig dock, utan min son och hans kompisar. Så jag känner också Agnes, i varje fall lite grann – precis som alla andra tycktes göra idag…

DimmingEtt kulturstipendium delades också ut – till basisten Mats Dimming. Mats spelade två jazzlåtar med ”sin” trio – och det lät bra!

Efter utdelningen av utmärkelserna bjöds fullmäktiges ledamöter på en mindre förtäring.

Men sedan var det dags för kommunfullmäktige att fullfölja årets sista sammanträde.

Det blev lite diskussioner, yrkanden, omröstningar och reservationer ikväll också, trots att det såg ut att bli ett kort och odramatiskt möte.

Tja, någon större dramatik var det väl i och för sig inte. Det var mest Morgan Larsson från Välfärdspartiet som var uppe i talarstolen. Han menade att det inte var bra att oppositionen, dvs de andra partierna än betongpartierna, inte fick vara med i den politiska styrgruppen när det gällde den samlade fastighetsförvaltningen. Morgan menade också att det blivande kommunalförbundet med Trollhättan med ansvar för de frivilliga skolformerna inte var bra. Han ville istället se ett samverkansavtal.

Morgan Larsson läser på. Det är dock svårt att ta ställning när förslagen presenteras på sittande möte och man inte har en aning om dem innan. Vid omröstningen om kommunalförbundet avstod jag från att rösta, eftersom det enligt min åsikt låg en hel del i vad han sade. Det gjorde det i kommunstyrelsens förslag också. Jag avstod helt enkelt för att jag inte visste…

Sverigedemokraterna är också uppe i talarstolen ofta. Så också ikväll. Kurt Karlsson yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag när det gällde kommunalförbundet med Trollhättan, men vid voteringen avstod han från att rösta… Kurt Karlsson avslöjade också att han tror att en sammanslagning av Vänersborg och Trollhättan på sikt är oundviklig. Undrar om Sverigedemokraterna får några röster i nästa val om vänersborgarna får reda på detta…

Min partivän Lutz Rininsland frågade till sist kommunfullmäktiges ordförande om PFU-protokollen och varför de inte finns tillgängliga på kommunens hemsida eller i diarierna. Forsström är också, som bekant, ordförande i PFU.

Forsström svarade att PFU inte har någon anledning att ändra på den ordning som råder idag! Med andra ord, hemlighetsmakeriet med PFU ska fortsätta.

För övrigt noterar jag att Alexander Mayborn gjorde 3 mål när hans Sirius ikväll slog IFK Vänersborg med 6-4. Inte kul för IFK, men antagligen väldigt skönt för Mayborn… Gratulerar Alex.

Kategorier:KF
 1. Roy Andersson
  15 december, 2011 kl. 08:55

  De enskilda ledamöterna får se till att kommunallagen följs och Fullmäktige förväntas ta ställning till stora och komplicerade ärenden utan att vare sig partigrupper eller enskilda fått möjlighet att informera upp sig. Hur vore det om Vänersborg började fungera? Regelverketär väl utprovat under ett sekel. Det finns en anledning till att det ser ut som det gör.
  Bra gjort att inte rösta under såna förhållanden!

 2. 15 december, 2011 kl. 06:53

  Du glömde notera att Lidell ansåg det vara de enskilda nämndemännens sak att se till att presidierna följde kommunallagen, alltså inte ordförande och sekreterare; lite hårddraget uttryckt. Detta som svar på fråga från Lutz.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: