Hem > Nuntorp, Regionen > Nunntorp i regionfullmäktige

Nunntorp i regionfullmäktige

vgregionDet blev som väntat. Regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen röstade idag för att Nunntorp ska säljas på den öppna marknaden genom ett öppet anbudsförfarande. Beslutet fattades av en i stort sett enig församling – röstsiffrorna visadevotering3 135-14. Det var bara sverigedemokraterna som tyckte annorlunda.

Det var inte ett särskilt kontroversiellt beslut. Regionen beslutade ju redan den 22 september 2015, och det var ett omstritt beslut, att koncentrera naturbruksutbildningen till endast tre skolor – och Nunntorp var inte en av dessa. Nunntorp skulle läggas ner. Regionen har sedan väntat på besked från Vänersborgs kommun, i 15 månader, om att kommunen skulle bestämma sig för att köpa Nunntorp. Vänersborg fick nämligen ”förstatjing” på fastigheten. Men det har, som de flesta känner till, inte fattats något sådant beslut och nu vill inte regionen vänta längre.

vantaUtom sverigedemokraterna då. De ville vänta längre. De ville att regionen skulle fortsätta att invänta ett besked från Vänersborgs kommunfullmäktige – trots att kommunledningen meddelade redan i december att ett förvärv inte längre var aktuellt. Som det stod i regionens underlag inför dagens möte:

”Kommunens företrädare bedömer efter återremissen att kommunen inte kommer att genomföra ett köp av fastighet och lösöre.”

Nu blir det alltså fritt fram för vem som helst att lägga bud på Nunntorp. Och redan finns det tydligen flera privata intressenter, varav åtminstone en har lämnat en avsiktsförklaring till Västra Götalandsregionen om att förvärva hela den befintliga fastigheten till begärt pris på 38 miljoner kronor.

nuntorpJag tror ärligt att slutet blir gott för Nunntorp. Nunntorp kommer att leva vidare, även om det inte blir som naturbruksskola.

Glömde jag något?

Ja, visst ja. Bo Carlsson (C).

Bo Carlsson representerar ju som de flesta vet centerpartiet också i regionfullmäktige. Bo Carlsson var ju t ex med och röstade igenom nedläggningen av Nunntorp den 22 september 2015. Idag röstade Carlsson inte alls – han var nämligen inte på plats på dagens sammanträde. Det är säkerligen så att Carlsson har helt giltiga skäl till att inte vara närvarande, men onda tungor och rykten förtäljer att Bo Carlsson undviker svåra frågor, som Nunntorp, genom att helt enkelt lämna återbud. Men jag understryker, det är onda tungor och rykten.

Det kan ju också vara så att Bo Carlsson anser sig jävig även i regionen…

Kategorier:Nuntorp, Regionen
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: