Hem > Mariedal, miljö > Vad händer vid Mariedalskolan?

Vad händer vid Mariedalskolan?

I tisdags förra veckan skrev jag till samhällsbyggnadsförvaltningen och efterlyste en konsekvens- och riskanalys för förändringarna vid Mariedalskolan. (Se “Mariedal: Ingen konsekvensanalys!”.) I fredags skrev jag och påminde förvaltningen om att jag inte hade fått något svar. Jag har också mejlat nämndens ordförande.

Jag har fortfarande inte fått några som helst svar eller besked.

Samtidigt säger ett rykte att exploateringen är uppskjuten, men å andra sidan står det på kommunens hemsida (se “Viktig information till alla på Mariedalskolan”):

“Under vecka 45 kommer man att påbörja arbetet med att dra en ny väg till parkeringen och avlämningszonen bakom Mariedalskolan.”

Det är svårt, närmast omöjligt, att få reda på vad som ska hända och när. Och hur det står till med konsekvens- och riskanalysen…

Och inte gjorde ett samtal med Förvaltningsrätten i Göteborg mig på bättre humör. För all del, de har kommit så långt i Göteborg att de anser att alla fakta i ärendet har kommit in. Men inget domslut har fallit – och sedan återstår det att skriva och motivera domen. De rekommenderade mig att ringa om en månad…

Som luttrad oppositionspolitiker anar jag dock att det då är för sent. I det läget har röjningen av skogen och sprängningarna med all sannolikhet redan avslutats…

PS. Jag vet inte om ni har sett konstinstallationen i österrikiska Klagenfart – klicka här. Installationen är en protest mot klimatförändringar och skogsskövling. Kanske något för Arena Vänersborg…?

PPS. Precis när jag hade publicerat bloggen fick jag ett meddelande från samhällsbyggnadsförvaltningen:

”Handläggare är utsedd och kommer att svara dig inom kort.”

Kategorier:Mariedal, miljö
 1. Sven-Åke Johansson
  7 november, 2019 kl. 13:56

  1400 namnunderskrifter, är det inget värt? Jag förstår att inga förtroendevalda har besökt området av rädsla för att bli konfronterade. Jag tittade i gamla handlingar hos mig för Villaägarna, vi yttrade oss. Tyvärr är vi inte trots många medlemmar i Vänersborg remissorgan såsom i Trollhättan, där man ser ett värde i att lyssna på kommuninvånarna även om man kan vara oense i vissa frågor. Ja, än en gång Blåsutfallet och hos er, total tondövhet.Rektorn var naturligtvis tvingad att avstå intresse för sitt arbetes skull, Märkligt att det är bara V som ser miljömässigt och demokratiskt på frågan.; Blir Vänersborgs förtroendevalda bättre eller är detta bara en struntråga inbakad i budgeten, vilken som helst. Och hur resonerar vi inför nästa val, man kan ju inte göra valsedlarna ogiltiga för att markera ut de tondöva. Men partisedlar kan man skriva till namn på, Vilka vill vi ha?

  • Lennart Odelholt
   7 november, 2019 kl. 14:30

   Tack för det nu vet man vilka man inte ska rösta på.

 2. Lennart Odelholt
  5 november, 2019 kl. 18:40

  Varför är det så svårt att lyssna till vad folk som bor runt Mariedalsskogen tycker och dom är ju också väljare,jag tycker att det rätta vore att göra precis tvärsom så istället för att fälla en massa skog så borde det istället planeras mer skog på gärdet som inte används vilket vore mycket bättre både för djur och människor.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: