Hem > Brålanda > Affären Brålandabadet fortsätter

Affären Brålandabadet fortsätter

inbrottDet händer saker i Brålanda. Igår morse gick larmet på badet!

Hela byn undrade. Var det ett gäng skolkande elever som ”tjuvbadade”? Var det några huliganer som krossade rutor? Var det en flock kor som hade trängt sig in i omklädningsrummen? Var det inbrott?

Det var inget av det.

Det var ett låsföretag som bytte ut lås. Beordrade av någon tjänsteman på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Av vem vet vi inte. Samhällsbyggnadsförvaltningens chef vet det tydligen inte heller. Chefen ska enligt uppgift återkomma med besked…

Alla lås på hela badet byttes ut. Utan förvarning. Även på byggnader som inte ägdes av kommunen…

Den tidigare arrendatorn av badet, Annelie, som har arrenderat badet i åtskilliga år, har själv uppfört en byggnad vid badet. Med bygglov och allt.polis

Nu kommer inte Annelie in i sin egen byggnad… Inte ens för att plocka ut den utrustning som ska användas till simskoleundervisning i Mellerud. Annelie bedriver nämligen simskoleundervisning som ”komplettering” till den simundervisning som barnen får på andra håll i kommunen… So to speak…

ryggen_friAnnelie skrev till kommunen. Hon undrade vad som händer. Och vem gör inte det… Annelie fick inga svar från kommunen. Därför polisanmälde hon igår kommunen för ”egenmäktigt förfarande”.

Idag fick Annelie veta att några från kommunen fanns vid badet kl 14 för att Annelie skulle kunna ta ut sina grejer. Det var bra tänkt. Det var bara det att ingen hade meddelat Annelie…

Annelie har just nu inget avtal med kommunen om att få arrendera badet i Brålanda. Så det ger väl kommunen rätt antar jag att byta ut låsen på de byggnader som kommunen själv äger. Men på Annelies…?

lasKommunen ska behandla alla kommuninvånare lika. Därför förväntar sig de som är insatta i denna fråga att kommunen omedelbart beger sig till badet på Hallevi – och byter ut alla lås! Där också.

Hallevibadet har ju inte heller några giltiga avtal med Vänersborgs kommun!

För övrigt tycks frågan om vem som ska få arrendera badet i Brålanda i sommar bli en riktig långbänk. Minst.

Barn- och Ungdomsnämnden (=BUN) bollade ju över frågan till Kommunstyrelsen för ett tag sedan med en påse pengar till Samhällsbyggnadsnämnden. BUN vill att Samhällsbyggnads ska ”ta över” allt ansvar. Nu tyder allt på att Samhällsbyggnads inte alls vill det – utan vill att baden även fortsättningsvis ska “administreras” av BUN. Enligt uppgift så kommer även Kommunstyrelsen att tycka det. När det nu tas upp där.

badbralFast visst var det Samhällsbyggnads som annonserade häromsistens…? (Annonsen ligger fortfarande kvar på kommunens hemsida, fast tiden gick ut redan den 15 feb.)spik

Om sanningen ska fram… Det ser oerhört mörkt ut för Brålandabadet. Och för simskoleverksamheten.

Det är nog så att det finns en överhängande risk att kommunen igår slog i den sista spiken i kistan på badet i Brålanda.

Kategorier:Brålanda
  1. brålandaförälder
    12 mars, 2014 kl. 19:17

    Nämen…seriöst nu alltså … vad är detta för lekstuga. Det krävs absolut ingen Einstein att lösa badverksamheten i tre bassänger i Vänersborgs kommun (Brålanda, Vargön och Vänerparken). Kommuns chefstjänstemän klarar inte enklaste problemlösning. Vad är problemet ?

    – Varför byta lås ? …Förväntas fienden komma ? Har nycklar slarvats bort ?
    – Varför inte skriva kontrakt omgående ? .. Intresse från arrendator finns !
    – Varför är tjänstemännen så tysta inför invånarna ?
    – Vem i kommunhuset vågar säga … – Jag är ansvarig för tokerierna men lovar nu bättring ?

    Kan inte politiken prata nu sig samman närmaste dagarna och få ett slut på stolligheterna ?

    Hade detta skett i näringslivet, där pengar och service har ett värde, hade berörda chefer och verkställande tjänstemän inte ens fått vara kvar dagen ut.

    Gilla

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.