Hem > Allmänt Vänersborg, sommarläsning > Vänersborg i Almedalen

Vänersborg i Almedalen

Det märks att sommaren är här. Inte så mycket för vädret, även om det var tropiskt varmt igår när jag hjälpte en släkting att flytta sina pinaler till Göteborg. Nä, jag tänker närmast på politiken. I Vänersborg. Där råder det riktig semester. Kanske beror det på att några av politikerna är i politikens Mekka, Almedalen? Marie Dahlin (S) är där, för egna pengar. Det tycker Dahlin är viktigt att framhålla. Och det tycker jag också.

almedalen3Marie Dahlin var tydligen och lyssnade på centerledaren Annie Lööfs tal idag. Dahlin blev inte imponerad. På sin Facebooksida slår hon ett slag för en bättre talare – och måhända kandidat för partiledarposten?

Dahlin skriver:

”Nu har centerpartiet avslutat Almedalsveckan. Jag vet en talare som jag tror hade gjort bättre ifrån sig än Annie.”

Och så en bild på Bosse Carlsson…

Johan Ekström (FP), kommunstyrelsens 2:e vice ordförande är också där. På kommunens bekostnad… Jag vet inte om det är viktigt att framhålla, men så är det.

Jag är inte säker på vad Johan Ekström gör i Almedalen. I TTELA säger han:

”Det är klart att det är viktigt att vi som lokala politiker är på plats. Det lokala hänger ju ihop med den regionala och den nationella politiken. Det blir också spännande att se om Alliansen hittar på någonting inför valet.”

Det verkar väl på mig som om detta inte har något att göra med Vänersborgs kommun…

Fast i artikeln står det också:

”Vänersborgs kommun ska också under veckan tillsammans med Innovatum presentera Renewcell, företaget som ska etablera sig i Vargön för att återvinna textilier.”

gul_klanning2Vem som säger detta framgår inte av artikeln, men eftersom det bara är Johan Ekström som åker så måste det vara han som representerar kommunen. Nu har jag inte hört hur det har gått med presentationen. Det står inget på Re:newcells hemsida och inte heller i TTELA. Men det kanske kommer imorgon. Det ska bli spännande om den gula klänningen sätter Vänersborg på kartan.

För två år sedan var syftet att sälja Vänersborg i Almedalen och det då stundande bandy-VM. Då åkte betydligt fler representanter från Vänersborgs kommun. Kanske var bandy-VM viktigare än Re:newcell?

arena_lfMen Johan Ekström kanske har ett typ hemligt uppdrag. Kanske letar han efter sponsorer till den nya hamnen. Arenans ”sponsor” Länsförsäkringar är säkerligen inte intresserade den här gången. Jag menar, för sina sponsorpengar till arenan (jag vill minnas att Länsförsäkringar betalar 1,5 milj kr per år) får de ju en massa reklam. Men en stor skylt vid hamnen i Vargön…? Vilka ska se en sån skylt? Besättningsmännen på de två fartygen i månaden?

jonasAnnars verkar höjdpunkten under Almedalsveckan ha varit en kommentar från Vänsterpartiets partiledare och före detta vänersborgaren Jonas Sjöstedt: Klicka här.

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.