Hem > Allmänt Vänersborg > Politisk lugn påskafton

Politisk lugn påskafton

fiskmas2Sedan en vecka tillbaka önskas jag och alla andra i Nordstan godmorgon av hundratals fiskmåsar. De står uppställda på hustaken och hälsar med sina omisskännliga vansinnesskrik när man går till brevlådan för att hämta dagens TTELA och GP.

Arten Lárus cánus, dvs fiskmås, tillhör inte mina favoriter i den svenska faunan. Eftersom våra regler, och moral, inte tillåter oss att ta itu med fiskmåsfrågan som de har gjort i Turkmenistan, så hoppas jag i varje fall att fastighetsägare tar sitt ansvar. De kan till exempel blockera lämpliga sittplatser med nät och rensa tak och hängrännor från gamla bon, t ex genom att spänna upp trådar. Precis som det står på kommunens hemsida. Där står det också:

”Det är varje fastighetsägares skyldighet (Miljöbalken), att se till att boende och omgivningen inte utsätts för olägenheter från den egna fastigheten. Sådana olägenheter kan till exempel vara långvariga störningar av måsskrik.”

V_logga_mindrePolitiskt är det precis som Vänsterpartiet skriver på sin hemsida (klicka här):

”Några lugna dagar, inga sammanträden, solen lyser mycket söder om Vänern, tid för promenader och eftertanke.”cross

Och tid att, tyvärr, ha möjlighet att se bandylandslagets ras mot Ryssland de sista 10 minuterna i VM-finalen… Denna påskafton… Dagen efter den lutherska kyrkans allra viktigaste dag på året och dagen före den ortodoxa kyrkans allra viktigaste. Själva påskafton som faktiskt är en av de icke-troendes allra viktigaste festdag.

Snart får vi kanske uppleva samma final i Vänersborg. Igen. Vi får se om IFK Vänersborg är villigt att ta på sig värdskapet och arrangera bandy-VM. Klubben gör det troligtvis inte utan någon form av stöd från kommunen. I vilken form har IFK börjat diskutera med kommunen. Sedan är det nog som vanligt, vissa ledande politiker är positiva till stöd, andra, mindre ledande politiker, är mer tveksamma. Och vissa, inte alls ledande politiker, är negativa… Några politiker säger som vanligt inget alls… Jag tror att läsarna får avgöra vem som är vem…

afrika_vbgAnnars har Marie Dahlin (S) och Bo Carlsson (C) varit långt från allt vad bandy heter. De har varit i Afrika, tillsammans med Peter Göthblad (FP). Tre av kommunens fem ”höjdare”. Och knappt hinner de hem innan det bär iväg till Italien. Denna gång i sällskap med en fjärde ”höjdare”, Marika Isetorp (MP). Den femte ”höjdaren”, Gunnar Lidell (M), håller sig hemma. Kanske hoppas han att det ska bli lite mer turkmenistansk moral när det gäller fiskmåsar eller också är det så att han helt enkelt trivs bäst hemma vid Hästefjorden.

Det är en del statliga bidrag inblandade i de politiska ”höjdarnas” resor, men trots det så är resorna inte gratis för kommunen. Men hur mycket det kostar kommunen vet jag inte. Oavsett så skulle väl kommunens barn och ungdomar behöva pengarna bättre.

För det ser ut som om Vänersborgs barn och ungdomar går en mörk framtid till mötes. Handlingarna inför Barn- och Utbildningsnämndens sammanträde den 13 april har kommit… Massor av nya förskole- och fritidsbarn, massor av nya grundskoleelever – men inga mer pengar…

 1. Hasse
  15 april, 2015 kl. 15:43

  Några vindkraftverk utanför Skräcklan gör slut på dem!

 2. Jenny
  6 april, 2015 kl. 14:06

  Nu har jag läst i kallelsen till nästa sammanträde. I revisorernas rapport står det att Vänersborg har högre tilldelning per elev än jämförbara kommuner. Fast när jag går till Skolverket (siris.skolverket.se) så har Vänersborgs elever enligt dem LÄGRE tilldelning. Årskostnaden enligt siris 2013 för en elev i Vänersborg var 89200:- medan snittet för kommungruppen Pendlingskommuner var 93400:-.

 3. Ingrid Dimberg
  5 april, 2015 kl. 10:45

  Jag undrar lite stillsamt om det kommer att sökas pengar till fler lågstadielärare och vad det isåfall står i ansökan. Vi ska avskeda massor av lärare i år men …..

 4. 5 april, 2015 kl. 04:15

  Jag vill med till Turkmenistan!!!!! Nån moderatanhängare ville skicka mig till Nordkorea, och dit hade jag gärna rest för att uppleva en av världens socialistiska samhällen IRL.
  Just nu upplever jag nordvästra Florida och hör lite hur folk uppfattar ställena de bor i – mycket intressant.
  Dock sov jag dåligt i natt efter att ha sett en dokumentär om hur fyra muslimska krigare från Somalien mördar 61 människor, däribland kvinnor och bar samt tre gravida kvinnor, på ett köpcentra i Kenyas huvudstad. Kort berör på på sina konstiga nyhetssändningar att somaliska islamister haft ihjäl ytterligare 140+ människor på ett campus i kenya.
  I Indiana vill man inför religionsfrihet = fritt från att religiösa ska få nyttja sin religiositet för att kränka andra eller behandla olika människor olika. En sådan lag skulle vara bra att införa i Sverige.
  Här i Pensacola skriar inga fiskmåsar. Ser knappt några fiskmåsar alls, däremot en massa pelikaner och håller i alla fall käften, eller näbben.

  /Magnus Kesselmark

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: