Hem > Arena Vänersborg, MP > Kommunens arenaloge

Kommunens arenaloge

arenabyggeNär kommunfullmäktige fattade beslutet den 20 juni 2007 att bygga Arena Vänersborg (lyssna gärna till fullmäktigedebatten här), fanns det 18 takbågar på ritningarna. När James Bucci (V) senare studerade ritningarna och den färdiga arenan, så gjorde han den fantastiska upptäckten att det bara fanns 13 takbågar! Fem bågar hade tagits bort!

Det visade sig sedan, när ett antal hemligstämplade handlingar slutligen blev offentliga, att S Anders Larsson (S) och några till hade fattat beslutet att minska antalet takbågar, i all hemlighet, på ett så kallat byggmöte den 20 december 2007. När kommunens jurister senare kommenterade detta frågade de sig:

är det antalet loger som växt?

Och så var det – med färre takbågar kunde fler loger byggas.

logeEn av logerna i arenan står aldrig tom – kommunens alldeles egen loge. Vänersborgs kommun disponerar ju, som de flesta antagligen vet, en loge i Arena Vänersborg. Även om det inte är så många som har fått förmånen att vistas i den. Å andra sidan är det några få som har suttit där ganska ofta…

Användningen av kommunens loge är reglerad. Kommunstyrelsen antog ett regelverk den 11 november 2015. När IFK Vänersborg spelar elitseriematcher säger reglerna att:

”Avsikten med logen är att den under elitbandysäsong i samband med matcher i första hand ska användas för att stärka och fördjupa kommunens relationer med viktiga, externa aktörer.”

Reglerna tycks fungera bra nu för tiden och kommunens loge verkar användas till det som den är tänkt för. Det har ju varit lite si och så med det under åren… Och det är naturligtvis bra att användningen har styrts upp.

marie_bosse2Under denna bandysäsong har logen bokats och använts av flera personer i kommunen. Som vanligt är det Marie Dahlin (S) och Bo Carlsson (C) som har varit logevärdar flest gånger, hittills fyra gånger. Och alltid tillsammans. Fast Marie Dahlin är ju faktiskt kommunstyrelsens ordförande så det är kanske inte så konstigt. Att Dahlin är logevärd menar jag.

ifkDe som inbjudits av logevärdarna för att se en match med IFK har också varit externa aktörer, precis som det står i reglerna. Det handlar om representanter för företagare, organisationer och föreningar, kyrkor, andra kommuner och regionen.

Allt i sin ordning alltså.

Om det inte vore för ett tillfälle… Ett tillfälle som i varje fall ger anledning till vissa funderingar.

Onsdagen den 28 december, när IFK mötte Kalix, var barn- och utbildningsnämndens ordförande Mats Andersson (C) logevärd. Syftet var att träffa andra nämndsordförande. Och så blev det också. Byggnadsnämndens ordförande var där liksom Överförmyndarnämndens och också Vattenpalatsets ordförande. Även kultur- och fritidsnämndens ordförande var där, dvs Marika Isetorp (MP).

undantagTräffen kan nog inte räknas som att ”fördjupa kommunens relationer med viktiga, externa aktörer”, de var ju kommunpolitiker i Vänersborg allihop. Men det står ju också att logen ska användas så ”i första hand”. Så det kanske finns utrymme för undantag från huvudregeln. Träffen kan kanske räknas som någon typ av ”intern representation”.

Det är också lite intressant att Marika Isetorp tittade på bandy – i arenan. Hon började ju, enligt utsago, att intressera sig för politik därför att hon var motståndare till arenabygget… Men naturligtvis står det Isetorp, och alla andra, helt fritt att ändra åsikt. Både om arenan och om bandy. Bandy är ju förresten en fin gammal klassisk sport, även om det inte går så bra för IFK just nu – i varje fall inte så bra som man hade förväntat sig med den storsatsning som klubben har gjort denna säsong.

arena_vanersborg_interiorTyvärr verkade logevärd Mats Anderssons sällskap ha fått ett sent återbud. Av någon anledning så ansåg man (Mats Andersson?) att platsen inte kunde stå ”tom”. Den fylldes därför ut av Martin Isetorp – Marika Isetorps make…

Som sagt, det är bra att reglerna kring kommunens loge följs. I varje fall till den allra största delen…

Kategorier:Arena Vänersborg, MP
  1. Torbjörn Samuelsson
    15 januari, 2017 kl. 22:10

    Hade vart bättre om det hade varit en barnhörna där med personal så kunde de småbarnsföräldrar som vill se detta spektakel på elitnivå gå på detas matcher.
    Jag har alltid varit för en multiarena men den känns mer o mer som bara vara en arena för en fritidssysselsättning där ett gäng gubbar jagar en boll med en träkäpp. Gör om logen så kommunens framtid (barnen) kan vara där.

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: