Hem > Brålanda, SD, Val 2018 > Brålanda bygdefest och några ord om SD

Brålanda bygdefest och några ord om SD

Imorgon lördag, dagen före valet, är det stor bygdefest i Brôl. För alla utomsocknes är det alltså de ”inföddas” namn på Brålanda.

Förra året regnade det på bygdefesten, och det var långt till valet – så bara tre partier var på plats. I år lär det komma fler… Även om det regnar. Det gäller ju att fiska röster så här i valrörelsens 11:e timme… Det blir dock varken debatt eller frågor, som det var för 4 år sedan, men de lokala partierna har erbjudits 5 min, per parti, för att presentera sina respektive partiers politik den kommande mandatperioden. Naturligtvis är också Vänsterpartiet på plats. 

Det kan väl också nämnas att Vänsterpartiet även finns på plats i Gågatekrysset på lördag. Det blir kaffe och underhållning av de eminenta musikerna Liza och Erik.

Och på söndag är det val…

Det är inte bara tre val – och en mängd partier att välja på i varje val. Det går också att sätta ett kryss på den person man vill se bli invald i respektive församling, typ kommunfullmäktige i Vänersborg. Flera partikandidater bedriver ganska ”tuffa” personvalskampanjer. Ibland tycks de vara mer måna om att väljarna röstar på dom än på själva partiet. Vänsterpartisterna bedriver inga personalvalskampanjer.

Flera vänersborgare tänker rösta på sverigedemokraterna.

Jag pratade kort med en av dessa invånare på stan. ”Jimmie ska fixa allt i Vänersborg”, sa kommuninvånaren. När jag kontrade med att Jimmie inte alls är med i Vänersborgs fullmäktige, än mindre bestämmer något i kommunen, så trodde han inte på mig. ”Jag såg ju själv Jimmie häromveckan i Vänersborg”. Sa han.

En röst på sverigedemokraterna i Vänersborg är inte en röst på Jimmie Åkesson, det är en röst på Ola Wesley, Kurt Karlsson och de andra på vänersborgslistan. Jimmie Åkesson finns inte ens med på denna lista och han tänker inte heller flytta hit.

Ola Wesley är partiets förstanamn på fullmäktigelistan. Det betyder att alla som röstar på sverigedemokraterna i Vänersborg vill se Wesley som kommunstyrelsens ordförande de kommande 4 åren.

Vem är då Ola Wesley? Sverigedemokraterna har lagt upp en intervju med Wesley på sin hemsida. Intervjun är på knappt 9 minuter. Den borde ses av alla som tänker rösta på sverigedemokraterna på söndag. …och sedan bör de ställa sig frågan – vill jag att Ola Wesley ska leda Vänersborg? Du kan se intervjun här.

Kategorier:Brålanda, SD, Val 2018
  1. Larsson
    9 september, 2018 kl. 15:48

    Intervju med Ola W. 5 sekunder räcker.

    Gilla

  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.