Hem > kollektivtrafik, Pensionär, Seniorkort65+, Val 2022, Vänsterpartiet > Avgiftsfritt Seniorkort från 65 år!

Avgiftsfritt Seniorkort från 65 år!

I dagens nummer av TTELA återfinns en insändare av Lutz Rininsland (V) – ”Vi under 75 år vill också kunna åka och handla”. Insändaren handlar om avgiftsfria Seniorkort från 65 år. Det kan väl nämnas att det är TTELA som har satt rubriken…

Jag återger Lutz Rininslands insändare här:

==

Äldre invånare i Vänersborg ställer i återkommande insändare samma fråga. Varför erbjuder andra kommuner Västtrafiks avgiftsfria seniorkort 65+ medan vi i Vänersborg måste vänta tills vi har fyllt 75?

Det är fritt fram för Vänersborg att ändra från 75+ till 65+, nu, i dag, i morgon. Därutöver behöver samtliga 49 kommuner i Västra Götaland ta ställning till ett nytt erbjudande från Västtrafik för seniorkort.

Tidigare hade jag skrivit att detta sker först 2023. Det visar sig att jag hade fel. Det är ändrat till 2024. Kommunledningen i Vänersborg vill ändå inte agera nu, vill invänta det nya förslaget, vill avvakta.

Vänsterpartiets motion att agera nu och ändra till 65+ tas inte ens upp till behandling. Jag beklagar detta.”

==

Vänsterpartiet Vänersborg har också tryckt upp ett flygblad som tar upp frågan om avgiftsfria seniorkort från 65 år. Detta flygblad delar Vänsterpartiet ut fram till valet. Du kan läsa det här nedan och längst ner kan du hämta det som pdf-fil.

Rubriken på flygbladet är ”Avgiftsfritt Seniorkort från 65 år”.

==

Seniorkorten köps av kommunerna från Västtrafik. Så har det varit länge. Mellerud, Trollhättan och nu senast Lilla Edet erbjuder kortet till alla som fyller 65. I Vänersborg gäller det att vänta till 75.

Vänsterpartiets motioner och ett antal medborgarförslag föreslår 65+. Men kommunledningen vägrar! De hänvisar till en utredning som blir klar först framåt 2024.

Det är en rättvisefråga! Många pensionärer har redan en svagare ekonomi. En enkel biljett kostar 35 kronor. Många får det knappt att gå runt. Ingen ska behöva avstå att åka kollektivt, på grund av en allt för låg pension!

Det är en hälsofråga att kunna ta sig ut, delta i samhällslivet, hälsa på släkt och vänner.

Det är en hållbarhetsfråga att fler ställer bilen till förmån för kollektivt resande!

Vi förstår inte varför kommunledningen snålar, krånglar och inte tar beslutet som skulle göra vardagen enklare för många pensionärer!

==

Anm. Om du vill läsa mer om Vänsterpartiet Vänersborgs agerande i frågan om avgiftsfria seniorkort från 65 år, så kan du hitta flera bloggar genom att klicka här.

Anm. Här kan du ladda hem de flygblad som Vänsterpartiet Vänersborg har producerat hittills:

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.