Mörka moln över Juta

Idag sammanträdde Vänersborgs byggnadsnämnd.

Nämnden behandlade flera viktiga och delikata ärenden, men naturligtvis riktades kommuninvånarnas blickar särskilt mot Davidssons nya ansökan om strandskyddsdispens.

Jag skrev i slutet på söndagens blogg om Bengt Davidsson och hans fru (se “Davidsson på Juta kämpar vidare (3/3)”):

“Ska politikerna i byggnadsnämnden följa tjänstepersonernas beslutsförslag eller ska de se objektivt och rättvist på ärendet?”

Nu vet vi svaret. Davidsson fick ingen ny strandskyddsdispens…

6 ledamöter i nämnden röstade på förvaltningens avslagsförslag på den nya ansökan om strandskyddsdispens. Det var Bo Dahlberg (S), Magnus Ekström (KD), Tommy Christensson (M), Christina Rosell (L), Murat Solmaz (S) och Anna-Maria Gustafsson (S).

Endast 3 av ledamöterna ville gå Davidsson till mötes och bevilja den nya ansökan om strandskyddsdispens. Det var Pontus Gläntegård (V), Torbjörn Moqvist (SD) och Bengt Fröjd (C).

Denna vecka kommer Davidsson att ta bort bron över bäckravinen…

Byggnadsnämnden har antagligen inte bara fattat ett obegripligt och sannolikt också olagligt beslut, den har också röstat bort en fin och välbesökt vandringsled mellan Önafors och Restad.

Det ligger låga mörka moln över Juta just nu, jag är inte säker på att de ska skingras någonsin.

Anm. Det kommer fler bloggar om detta skandalösa beslut. Läs också ”Juta: Byggnadsnämndens felaktiga underlag”.

====

Se också:

 1. Anders Johansson
  25 oktober, 2022 kl. 19:36

  Ja vad hade man väntat om dessa personer, målet verkar vara att driva vissa skattebetalare utanför kommungränsen. Bengt, Magnus och Solvarm är tydligen inte välkomna i VBG kommun.

 2. Magnus Larsson
  25 oktober, 2022 kl. 19:28

  När man ringer till andra kommunhus svarar dom Hej. När man ringer till Vbg kommunhus svarar dom Nej.
  Det är rätt fantastiskt att det kan finnas så mycket jäv och vänskapskorruption i ett så litet kommunhus.
  Vad vann vbg kommun på det här beslutet? Ingenting! Bron tas bort och det blir en återvändsgränd utan fri passage. Bra jobbat.
  Jag har väldigt svårt att förstå hur en fri passage på 20 meter med en fin bro inte skulle räcka åt allmänheten och andra halvan av gräsmattan till paret på Juta.
  Helt obegripligt.

 3. Roland Jarnald
  25 oktober, 2022 kl. 19:20

  Ja vad ska man säga ?? men det är väl tydligt att det inte är politikerna som styr Vänersborg utan det är ett tydligt tjänstemannastyre av sällan skådat slag. Jag skall citera en före detta anställd på byggnadsförvaltningen i Vbg – Kommunen kommer aldrig att erkänna att dom begått ett fel -.
  Man kan väl klart konstatera att empati inte hör till byggnadsförvaltningens starkaste gren, inte heller byggnadsnämnden verkar lida av ovan åkomma i någon större omfattning i synnerhet när man vet att det finns stöd i lagen att gå sökande till mötes utan problem, men åter till – ”Kommunen kommer aldrig att erkänna att dom begått ett fel” -. (Kom ihåg tjänstemannastyret)
  Jag har i mitt arbete kontakt med många kommuner i västSverige och kan konstatera att Vänersborgs byggnadsförvaltning intar en särställning i att vara besvärliga att ha med att göra denna besvärlighet drabbar alla som skall bygga någonting, besvärligheten kommer i form av onödiga kostnader. Själv avstår jag uppdrag inom hemma kommunen på grund av detta.

 4. Bengt Davidsson
  25 oktober, 2022 kl. 18:01

  Hej igen, nu har det gått en stund och jag har lugnat ner mej lite. Jag tycker det är fruktansvärt att tjänstemännen i byggnadsförvaltningen för sitta och ljuga fritt om någon som inte är på plats och kan försvara sig. Jag säger rent ut till er – Håll er för helvete till sanningen. NG får en fråga om kartan som användes var för gammal (2015) men hon sa att den gällde. Hon påstod att jag börjat bygga altanen efter att tomtplatsen blev bestämd, så jag kunde skylla mej själv. Startbesked lämnades 20180124 och alla grundarbeten var klara 20180410 på altanen. Sen får jag veta var min hemfridszon ligger 20180417. Då kan ni se att hon far med osanning. Hur kan hon säga att jag får skylla mej själv när jag fått bygglov o startbesked? ED kallar mej för brottsling då jag inte haft sophämtning innan men (har det nu fast någon plats för soptunnorna finns ej ) och ljuger till politikerna att han kommit överens med ansvarig för avfallshantering att dom skall vända i T-korset på min tomt. När jag pratar med samme man så finns det inga bra omständigheter att lösa detta. Men 18m vändzon vid huset finns och det skulle fungera bra och lovar mej att meddela ED detta. Jag tycker att ni TJÄNSTEMÄN som ljuger för era politiker borde titta er i spegeln och fråga: vad fan håller jag på med? och tänka jag är anställd av kommunen och min lön betalas av kommuninvånarna . Läs lagen eller byt jobb!!!

 5. Bengt Davidsson
  25 oktober, 2022 kl. 16:27

  Ja då hade byggnadsnämnden sagt sitt i frågan om Juta, Jag o frugan fick ingen liten gräsmatta denna gången heller. Jag är en som håller vad jag lovar så denna vecka kommer bron över ravinen plockas bort och passagen nere vid vattnet kommer att upphöra. Själv tycker jag det är mycket tråkigt att behöva göra detta för alla som går förbi och respekterar min önskan om att få några meter hemfrid. Jag ber om ursäkt för detta mot allmänheten och det fria friluftslivet som kommer att bli annorlunda hädanefter. Jag tycker ni skall tacka politikerna och tjänstemännen för denna inskränkning. Ni har säkert läst vilka som röstade emot och jag tycker att det är beklämmande att dom inte vill eller förstår hur lagen fungerar. Jag kommer att överklaga och även göra en prövning i Europadomstolen så får vi se hur dessa översittare klarar sig där. Hoppan vi får tjänstemannaansvar snart så det blir slut på lekstugan hos byggnadsnämnden. Alla kanske inte håller med mej men ni som gör, höj era röster mot dessa för en vacker (eller tunga molniga) dag sitter ni själva där. Jag ger aldrig upp så någon dag kanske bron ligger där igen.
  Med vänlig hälsningar Bengt o Miranda

 6. Stefan Lindqvist
  25 oktober, 2022 kl. 16:20

  Detta är helt otroligt , ett olagligt beslut som återigen tas i Vänersborgs kommun.
  Flertalet gånger har man fått läsa om otroligt korkade beslut i din blogg ( tacksam för att du orkar med detta Stefan )

  Man blir så matt över politikers oförmåga att efterleva en viss slogan ” attraktiv o hållbar”

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: