Hem > Allmänt Vänersborg > Vänersborgs befolkning ökar!

Vänersborgs befolkning ökar!

vbg_loggNu har det hänt! Vänersborgs befolkning ökar!

”Äntligen!” skulle man väl kunna skrika i Gert Fylkings anda.

Under det första halvåret i år har invånarantalet i Vänersborgs kommun ökat med 54, eller 58, personer! (SCB:s [=Statistiska Centralbyrån] siffror stämmer inte riktigt.) Det betyder att Vänersborgs kommun just nu har 36 911 invånare!!

Det får ”Vänersborgs kommun” att på Facebook utropa:

”Nu vänder det!”

Och det är väl något som vi alla hoppas. Men att det är ett trendbrott vi upplever, det är det väl lite för tidigt att uttala sig om. Naturligtvis. Men det är ju kul att befolkningen ökar. Inte tu tal om annat. Kommunen behöver definitivt fler invånare – och skattebetalare. (Hur många nya skattebetalare behöver Vänersborg för att ha råd med hamnen i Vargön…?)

Det är faktiskt 742 människor som har flyttat till Vänersborg hittills i år – 50 fler än som har flyttat härifrån.

Det vore kul att veta varför folk flyttar hit. Kan det vara för att hus- och lägenhetspriser är billigare än i Trollhättan? Eller har bostäderna helt enkelt tagit slut i vår grannkommun? Har folk börjat glömma arena-skandalen? Arena Vänersborg angavs ju av många förra året, i en undersökning av Lisa Tholén, som ett av de viktigaste skälen till att man flyttade från kommunen.

Kan det vara så att maktskiftet i Vänersborg har gjort att människorna har fått positivare förväntningar på Vänersborg – och faktiskt en framtidstro? En Ljunggren-effekt? I så fall gäller det för det nya styret att inte göra människor besvikna. Och det riskerar ju människor att bli, i samma ögonblick som det nya styret faktiskt bestämmer sig för att föra en politik, överhuvudtaget.

Annars är ju kommunfullmäktiges mål att Vänersborg ska bli 50.000 invånare år 2030. Med nuvarande ökningstakt skulle det ta en bra bit över 100 år innan Vänersborgs befolkningsmål nås.

”Sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna.”

 1. krister
  16 augusti, 2011 kl. 10:20

  Glädjande nyhet. Bara hoppas att ökningen består av en busslast förvärvsarbetande och skattebetalande personer (drygt 50 pers), varje enskild person är viktig för kommunens ekonomi.

  Läste också att våra grannkommuner ökar:
  Trollhättan 131 st
  Uddevalla 220 st
  Strömstad 121 st

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: