Hem > miljö, Miljö o Hälsa, Solvarm, VA > Nyhet: Solvarm får tillstånd!

Nyhet: Solvarm får tillstånd!

nyhetI eftermiddags blev det klart. Med röstsiffrorna 4-3 gick politikerna i miljö- och hälsoskyddsnämnden mot sina tjänstemän och gav familjen Solvarm tillstånd för sin VA-anläggning. Eller rättare sagt, sina VA-anläggningar. Både för det äldre ”System One” och det nya ”System Two”.

Beslutet innebär konkret att ”System One” helt enkelt godkändes, medan ”System Two” villkorades. Villkoret innebär att Solvarms ”System Two” får ett tidsbegränsat tillstånd på 2 år. Under denna tid ska Solvarm upprätta ett kontrollprogram för provtagning – och om allt är i sin ordning lär ”System Two” efter dessa två få ett permanent tillstånd.

Majoriteten, som röstade för Solvarm och lösningarna i naturhuset, bestod av miljöpartiet, socialdemokraterna och vänsterpartiet. De ledamöter som röstade nej representerade moderaterna och sverigedemokraterna. (Inte liberalerna som jag skrev tidigare. Se Per Sjödahls kommentar. Ändrat kl 21.35.) 

Det kan väl vara bra att komma ihåg i valet i september…

solvarm_hus3

 

Du kan läsa mer om Solvarms naturhus på nedanstående länkar:

Kategorier:miljö, Miljö o Hälsa, Solvarm, VA Etiketter:, , ,
 1. Carl Lindström
  13 juni, 2018 kl. 00:41

  How can it be that politicians ALWAYS are way behind in supporting until it no longer is needed and sometimes is already obolete ???

 2. 12 juni, 2018 kl. 20:56

  Först bara ett hjärtligt grattis till familjen Solvarm! Jag gläds med er! Tänk att idiotin inte fick segra till slut! Än finns det hopp tydligen!

  m och SD röstar nej! Wow, vilket samarbete! m som inte ens har kunnat prata med SD i åratal!Det är sånt som gör att m är ljusår från att finnas på min röstsedel i höst! Men jag blir beklämd – m har i åratal bevisat att man inte har någon aning om miljöfrågorna men låtsas som man har det! SD är i alla fall konsekvent man deklarerar ju att man skiter i miljön totalt!

 3. Pontus
  11 juni, 2018 kl. 22:36

  Hurra!!! Det ska jag fira på mitt utedass (mitt ”System Two” utan tillstånd) när tillfälle ges.

 4. Per Sjödahl
  11 juni, 2018 kl. 21:33

  Upplysning: Nejrösterna bestod av två moderater och en från Sd. Liberalerna har en ersättarplats i nämnden och deltog inte i beslutet, men uttryckte sig i positiva ordalag om ärendena. Centern har för närvarande en vakant ersättarplats.

 5. Anders Johansson
  11 juni, 2018 kl. 21:25

  Toppen nyhet, Grattis till alla inblandade parter som har kämpat för Solvarm.
  Är ändå dock förvånad att vissa har mage att rösta emot, vad kan dessa personer om miljö och hälsa som gör att dom anser att dom har rätt.

 1. 24 juni, 2018 kl. 19:53

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: