Hem > Diarier, Nattugglan, Väne Ryr > Lite av varje i diariet

Lite av varje i diariet

I tider av politisk stiltje så gör jag ibland ett litet dyk ner i kommunens diarium. Det visade sig emellertid att det även här var osedvanligt lugnt. Men lite fanns det som är värt att återge. Fattas bara.

svtEn reporter från SVT Nyheter Väst har undrat hur det gick med Nattugglans flytt till lokalerna på Vänerparken. Och det var väl trevligt uggla_nattatt SVT intresserar sig för denna fråga. Svaret reportern fick från barn- och utbildningsförvaltningen var att det inte finns någon aktuell tidsplan. Det beror dels på att det pågår en radonmätning i mödravårdens gamla lokaler och dels att det undersöks om det istället går att flytta till nuvarande BUP:s lokaler, som också ligger i Vänerparken. BUP ska nämligen flytta till NÄL i sommar.

vaneryrNågra personer i Väne Ryr har skrivit och bett om att kommunen ska anlägga en liten kulle vid bygdegården och fotbollsplanen där barnen skulle kunna åka pulka på vintern. Undertecknarna tror att det kan bli billigt eftersom det finns schaktmassor från andra delar av kommunen som skulle kunna tippas här. När nu kommunfullmäktige har nekat att ge barnen ett sommarnöje i Väne Ryr, jag tänker på beslutet att kommunen inte ska sköta om badplatsen (se ”Gårdagens KF”), så kanske kommunen kan tänka sig att ordna ett litet vinternöje för barnen istället. Vi får se.

tagOch på tal om Väne Ryr. De boende vid järnvägen i Väne Ryr tycks fortfarande inte ha fått något svar från kommunen. De blev ju rekommenderade att själva göra bullermätningar dag som natt i två veckors tid…. (Se ”Den gordiska knuten i Väne-Ryr”.) De protesterade i ett brev till kommunen och tyckte att det var kommunens uppgift att göra detta, men efter det så har kommunen varit tyst. Och tystnad från kommunen är inget bra tecken… Det hade varit bättre om det hade blivit tyst från järnvägen istället…

axelsson_jonathanDen stridbare moderaten Jonathan Axelsson har diariefört ett brev som han har skickat till den för vänersborgarna inte helt okände Lars Salonen. Måhända var det TTELA:s artikel om Polstjärnepriset (se här) som föranledde Axelsson att skriva brevet. Jag vet inte.

TTELA skrev:

”[Lars Salonen] presenterade också visioner om ett framtida konserthus i Vänersborg – en fråga som tidigare varit uppe som förslag men som inte resulterat i några konkreta planer.
– Polstjärnan har vuxit sig stark och det enda vi möjligtvis saknar är ett konserthus. Men jag kan lova er att det finns tankegångar från både politiskt håll och från näringslivet att vi ska ändra på detta, sa han inför publiken.”

fragande3Axelsson ställer ett antal frågor till Salonen:

 • ”Vem har beslutat att det ska byggas ett konserthus och med invigningsdatumet år 2019?”
 • ”Med vilket mandat lovar du denna satsning?”
 • ”Vem ska finansiera satsningen?”
 • ”Vet du något som inte oppositionen i Vänersborg vet kring denna satsning?”

Det är nog den sista frågan som är själva nyckelfrågan tror jag. Antagligen upplever Axelsson, som så många andra, att det pratas om, och ibland beslutas, saker i den här kommunen bakom skål och vägg…

Vad jag förstår så har inte Axelsson fått något svar, i varje fall inget som är diariefört.

mellerudsnyheter_debattI veckan har också Marie Dahlins (S), Bo Carlssons (C) och Marika Isetorps (MP) debattartikel publicerats i Melleruds Nyheter, dvs den artikel som var publicerad i TTELA häromsistens (se här) och som jag kommenterade i en blogg i söndags (se ”Nunntorp – en epilog?”). Det fanns dock en liten men ack så intressant skillnad. Denna gång undertecknades debattartikeln utan namn, det stod bara Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet. Det verkar som om Bo Carlsson är jävig typ varannan gång när det gäller Nunntorpsärendet…

Jag avslutar med en nyhet.

resemakarnReseMakar’n har idag skickat ut ett pressmeddelande om att man ska kunna flyga direkt till semesterorten Porec i Kroatien från Trollhättan-Vänersborgs flygplats i höst. (Se här.) Kanske kan detta vara något för alla badsugna i Väne Ryr?

 1. larsson
  18 januari, 2017 kl. 00:08

  Sorry Rune! Förmodligen mögel igen!

 2. paj
  12 januari, 2017 kl. 20:58

  Tycker som du Rune

 3. Rune
  12 januari, 2017 kl. 19:18

  Angående konserthuset som verkar ha långt framskridna planer…
  Det står i TTELA´s referat att Lars Salonen företrädde Forum Vänersborg vid hans tal under Polstjärnepriset. Vad är Forum Vänersborg för en organisation? eller är det kanske ett kommunalt bolag? Stor andel av styrelsemedlemmarna är ju anställda toppchefer och tjänstemän inom kommunen och anledningen till styrelseposterna är säkerligen kopplat till deras positioner som tjänstemän.
  Då är det väl firman Forum Vänersborg som har långt framskridna planer av ett konserthus?

  Var rädd om skattemedel utanför kärnverksamheten … Det finns ju redan en lämplig lokal som har stor potential – Huvudnässkolans gamla aula.
  Fixa till några toaletter och en handikappramp vid ingången, därefter kan den nyttjas flitigt både som konsertlokal, kommunfullmäktige sessionssal samt även som regionfullmäktige sessionsal.
  Dessutom kan den hyras ut till lämpliga evenemang inom näringslivet och till stadens föreningar.
  Gott om gästparkering finns också på huvudnästomten. Så vad är problemet?

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: