Hem > Allmänt Vänersborg > Det drar ihop sig till nya politiska strider…

Det drar ihop sig till nya politiska strider…

Så var man då tillbaka i kära gamla Vänersborg igen. Det har nämligen blivit en liten utflykt till Umeå några dagar för lite kompetensutveckling. Som för övrigt var mycket bra och givande.

umea1I Umeå var det vinter. På måndagskvällen var det alldeles vitt på marken och vinden var isande kall. Inte ens fiskmåsarna vågade sig ut. Eller om det berodde på att Umeå är förskonade från dessa odjur. Jag vet inte. Men jag såg bara en fiskmås på hela tiden. Och det var liksom vinden mycket uppfriskande. Att det bara fanns en menar jag. Väl hemma på Lovisebergsgatan var det inte så. Att det bara fanns en menar jag.

Det tycks inte ha hänt så mycket rent politiskt i Vänersborg under min frånvaro. I varje fall när man läser lokaltidningarna. Och oftast är det ett gott tecken. Det är ju inte alltid som politiska nyheter i Vänersborg är goda nyheter, typ.

Däremot fanns det både många bilder och mycket text om Vänersborgsgalan som gick av stapeln i lördags. Ett antal vänersborgare hade samlats i arenan för att äta, umgås och dansa. Det var också en del musikframträdanden och prisutdelningar. Det var säkerligen en mycket lyckad och trevlig gala. Kanske ska jag betala en biljett någon gång i framtiden. För inte lär jag få någon fribiljett – som en del andra politiker får.

Ume-besöket gjorde att jag också missade Vårruset igår. Och det var synd. Det är en av de få gånger som det är fler människor än fiskmåsar i Nordstan. Vårruset är en trevlig och populär tillställning och tradition.

sammantrade3Idag hade för övrigt kommunstyrelsen sammanträde. Det var för att ”förbereda” ärendena till kommunfullmäktige den 23 maj. Det kan du läsa mer om på Vänsterpartiets hemsida (se ”Kort rapport från kommunstyrelsen”). Där står det bland annat att kommunstyrelsen, kommunledningen fick hjälp av sverigedemokraterna i voteringen, ska föreslå kommunfullmäktige att besluta om att behålla grundskolan i Väne-Ryr i ytterligare minst 2 år. Dock får inte barn- och utbildningsnämnden några extra pengar för detta. Det kostar ju en del att ha en grundskola för 12 elever… Det går också att läsa om att M+L+KD+SD biföll Vänsterpartiets yrkande angående ”Sanden – söder om Dalbobron”, som kommunen numera kallar området mellan broarna.

Det drar ihop sig till nya politiska strider…

  1. paj
    10 maj, 2017 kl. 20:17

    slösa pengar på holmen området . varför . tänk att socialister springer kapitalet ärenden i bland för att i nästa fall skrika som en stucken gris . vinflöjlar .

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: