Hem > Debattartiklar och insändare, Val 2014 > Det är lätt att ge löften…

Det är lätt att ge löften…

auktionLutz Rininsland och undertecknad hade en debattartikel i Vänersborgaren igår. Rubriken var satt av tidningen – och den var helt ok. Kanske hade en ännu bättre rubrik ändå varit något i stil med ”Valet – en politisk auktion?”…

====

Valrörelsen är i full gång och partierna strör löften omkring sig. Det ena partiet ska vara värre än det andra. Det är nästan som vi bevittnar en auktion. I varje fall verkar de politiska partierna tro det. Högstbjudande vinner typ…

Vi tror att man som väljare inte ska lyssna så mycket på vad partierna säger. Det är viktigare att se vad partierna har gjort de gångna åren.

När Marie-Louise Bäckman sa i fredags att KD ville minska barngrupperna i förskolan, anställa fler speciallärare och specialpedagoger, så var det exakt detsamma som hon sa inför det förra valet. Däremellan har KD emellertid varit med och styrt Vänersborg. Och KD har inte lagt ett enda förslag i den här riktningen.

På en fråga om varför inte biblioteket kan få pengar till inköp av böcker var Marie Dahlin (S) snabb med att ge vänersborgarna ett vallöfte:

”Rösta på socialdemokraterna, så får biblioteket pengar redan nu i höst.”

Den 2 juni begärde Kulturnämnden mer pengar till sin verksamhet. De pengar som nämnden hade fått i budget räckte av olika anledningar inte. Vänsterpartiet yrkade i Kommunstyrelsen att Kulturnämnden skulle få 425.000 kr ytterligare till bland annat bokinköp.

Det blev omröstning. M, FP och KD lade sina 6 röster mot mer pengar till biblioteket, Vänsterpartiet med sina 2 röster röstade för. Det var 7 röster kvar – 4 S, 1 C och 2 MP.

Då är den stora frågan – hur röstade Marie Dahlin och socialdemokraterna?

En gissning?

Marie Dahlin och socialdemokraterna, Bo Carlsson (C) och de två miljöpartisterna lade ner sina röster. Och lät alltså mini-alliansen få majoritet.

Det blev inga pengar till bokinköp…

Det är lätt att ge löften… Ännu lättare om man slipper att stå till svars för det man har gjort… Eller inte har gjort… Fast man hade kunnat… Om man verkligen hade velat… V_logga_mindre

Vänsterpartiet har på sin hemsida och sina bloggar beskrivit sitt arbete den gångna mandatperioden in i minsta detalj. 

Vi är stolta över det vi har gjort den här mandatperioden.

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: